غذایی که از پیشرفت ام اس جلوگیری می کند

یسکافه: یک مطالعه جدید نشان میدهد که رژیم غذایی غنی از ماهی ممکنست پیشرفت بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را در بعضی بیماران کُند کند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، پژوهشگران گزارش دادند که مواد مغذی موجود در ماهی می تواند التهاب را فرو نشاند و از سلول های مغز محافظت کند و این شرایط ممکنست برای بیماران ام اس مفید باشد.
محققان دریافتند بیماران ام اس که مقادیر بیشتری ماهی چرب یا حتی غیرچرب مصرف می کردند، ۳۴ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن علایم خود بودند.
نتایج نشان میدهد که آنها همین طور حدود ۴۵ درصد خطر کمتری برای کسب امتیاز بدتر در مقیاسی داشتند که ناتوانی ام اس را اندازه گیری می کند.
«آنا کارین هدستروم»، متخصص ارشد تحقیقاتی در مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می گوید: «نتایج بر نقش بالقوه رژیم غذایی، خصوصاً مصرف ماهی، به عنوان یک عامل قابل تغییر که می تواند مکمل راهکارهای درمانی موجود برای ام اس باشد، تاکید می کند».
ام اس زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی فرد به میلین، غلاف محافظی که رشته های عصبی را می پوشاند، حمله می کند. لطمه به سلول های عصبی موجب کوچک شدن مغز و همین طور علائمی مانند ضعف عضلانی، سفتی، اسپاسم، مشکلات بینایی، کاهش تفکر و درد می شود.
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های بالاتر از ۲۷۰۰ بیمار سوئدی دچار ام اس را که در یک مطالعه سراسری بین آوریل ۲۰۰۵ و ژوئن ۲۰۱۵ شرکت کردند، تحلیل و بررسی کردند.
پس از ورود به مطالعه، شرکت کنندگان در مورد خیلی از عادات سبک زندگی خود، همچون مصرف ماهی، گزارش دادند.
نتایج نشان داد افرادی که ماهی بیشتری می خوردند، در مقایسه با افرادی که پایین ترین میزان مصرف را داشتند، در معرض خطر ناتوانی ام اس و بدتر شدن علایم قرار داشتند.
به همین ترتیب، افرادی که بعد از تشخیص، مصرف ماهی خودرا زیاد کردند، از آن سود بردند.
در مقایسه با افرادی که ماهی کم می خوردند، بیماران ام اس که در رژیم غذایی خود ماهی مصرف می کردند، ۲۰ تا ۵۹ درصد کمتر در معرض خطر بدتر شدن ناتوانی در ضمن پنج سال بعد از تشخیص، بسته به میزان مصرف بودند.
به گفته پژوهشگران، اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی های چرب دارای فواید مغزی هستند، اما پژوهشگران گفتند: «اثرات مفید مشاهده شده از مصرف ماهی بدون چربی نشان میدهد که عوامل دیگری نیز ممکنست نقش مهمی ایفا کنند.»
تائورین، اسید آمینه ای که به وفور در ماهی و غذاهای دریایی یافت می شود، می تواند یکی از دلایلی باشد که موجب می شود بیماران ام اس از آن سود ببرند.
محققان خاطرنشان کردند: «تورین فراوان ترین اسید آمینه آزاد در مغز است و یک منبع غذایی از اسید آمینه موردنیاز برای رفع نیازهای بدن است.
محققان افزودند: «تورین عملکردهای سلولی متنوعی دارد، همچون اقدامات محافظتی سلولی بوسیله اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، که آنرا به یک عامل درمانی بالقوه برای اختلالات عصبی مبدل می کند.»

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

با یسکافه، بهترین لحظات رو با قهوه بسازید! دنیای قهوه در دستان شما!