راهکار طب ایرانی برای مبتلا نشدن به بیماری های تنفسی

به گزارش یسکافه، کارشناس طب ایرانی سفارش های تغذیه ای برای مبتلا نشدن به بیماری های تنفسی عرضه داد.
مریم مقیمی کارشناس طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار مهر، راجع به پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا در طب ایرانی اظهار داشت: در طب ایرانی ابتدا به پیشگیری توجه شده و بعد درمان شروع می شود. در این فصل آنفلوانزا بخصوص در شهر های بزرگ خیلی شایع شده است. ازاین رو از طریق های جلوگیری از مبتلا نشدن به آنفلوانزا بهبود در خواب، اصلاح عادات غذایی و اصلاح سبک زندگی است. مقیمی در ادامه اظهار داشت: یکی از عاداتی که در بیشتر افراد به چشم می آید بموقع و کافی نخوابیدن است. در بحث راه های پیشگیری ابتدای امر باید خواب فرد را اصلاح نماییم یعنی فرد دیر به خواب نرود و بامداد زود از خواب بیدار شود. خواب مناسب و کافی روند هضم را بهبود بخشیده و به سلامت و شادابی بدن کمک می نماید. مورد بعدی در مبحث پیشگیری مورد بعدی اصلاح عادات مخرب غذایی است یعنی پرهیز از خوراکی هایی مانند ماکارونی، اولویه، فست فود که هضم دشواری دارند. وی ادامه داد: طب ایرانی اعتقاد دارد که بدن یک هوش مدبر دارد و این هوش مدبر می داند که چه زمانی بدن در سلامتی، چه زمانی بدن در وضعیت بیماری بوده و چگونه باید با بیماری روبرو شود. بدن اگر مقاوم باشد می تواند با ویروس ها و بیماری های مختلف مبارزه کند. خیلی اوقات شاهد بوده ایم که در خانواده ای یک یا دو نفر گرفتار مریضی نمی شوند و این دقیقا به علت مقاوم بودن بدن آنها در مقابل انواع بیماری ها است.
مقیمی اضافه کرد: مواد غذایی که به مقاومت بدن کمک می نماید در برنامه غذایی افراد باید گنجانده شود. حریر بادام، شیر بادام، شله زرد، شیر برنج، شیره انگور، دارچین، کدو حلوایی، سیب، به و عسل مواد غذایی هستند که استفاده بیشتر آن در فصول سرد با عنایت به شیوع آنفلوانزا سفارش شده تا مقاومت بدن را بالا برده و نوعی چاره جلوگیری از ابتلاء به آنفلوانزا به حساب می آید. کارشناس طب ایرانی افزود: اگر فردی پیشگیری انجام نداد و به آنفلوانزا مبتلا شد، به جهت اینکه بهبودی زودتر صورت گیرد باید از سوپ پر پیاز و سیر استفاده نماید. پیاز و سیر خاصیت ضدعفونی کننده و ضد ویروس دارند و در بهبود آنفلوانزا بسیار کمک کننده هستند؛ علاوه بر استفاده از پیاز و سیر داخل سوپ میتوان از سبزیجات مختلف شامل اسفناج، شلغم، جعفری و هویج استفاده نمود. همینطور خوردن خورشت الو اسفناج ضد یبوست بوده و در دفع مواد زائد از بدن کمک کننده است. وی ادامه داد: این مواد غذایی اگر جز روتین زندگی افراد شود احتمال ابتلای آنان به انواع بیماری ها بخصوص آنفلوانزا کمتر خواهد شد. در طب ایرانی یکی از طریق های ضدعفونی کردن محیط خانه استفاده از سیر، پیاز و نارنج در مکانهای مختلف خانه است، یعنی پیاز یا نارنج را چهار برش زده و در جاهای مختلف خانه قرار دهد این خود نوعی ضد عفونی کننده است که اغلب مردم به آن دسترسی دارند.
مقیمی در ادامه اظهار داشت: راهکار بعدی اسپری سرکه و گلاب رقیق شده برای ضد عفونی کردن وسایل است که به صورت مخلوط یا جدا شده از هم قابل استفاده خواهد بود. سرکه و گلاب خاصیت ضد عفونی کننده دارند و فرد بیمار می تواند سرکه را روی سطوحی که با آن تماس داشته اسپری کرده تا آلودگی به افراد دیگر دکه با آن وسیله تماس دارند انتقال پیدا نکند. اسپری سرکه یا گلاب را هر ۱۲ ساعت یک مرتبه باید تعویض کرد. وی اذعان کرد: مبحث بعدی در تشدید آنفلوانزا می تواند بحث استرس و نگرانی های شدید در گرفتن بیماری و مریض شدن باشد، یعنی استرس در سیستم ایمنی بدن تاثیر گذاشته و آنرا ضعیف می کند. همینطور در هنگام بیماری هم به بدن اجازه بهبودی نداده و بیماری مدت زمان بیشتری در بدن باقی خواهد ماند. مقیمی خاطرنشان کرد: فردی که به آنفلوانزا مبتلا شده است باید سبک غذایی خویش را تغییر داده و در مدت زمان بیماری از غذاهای قوی، سالم با هضم آسان استفاده نماید. استفاده از بعضی مواد غذایی مانند حریره بادام به یک باره در افراد بیمار اشتباه بوده و باید در طول روز استفاده شود؛ بخصوص کسانیکه گرفتار تهوع می شوند بهتر است حجم زیادی از مواد غذایی را یک باره مصرف نکنند. وی عنوان کرد: اشخاصی که در زمان بیماری سرفه های خشک شدید دارند از حریر بادام برای صافی گلو بهره برده و تا زمان بهبودی کامل از گلاب مصرف نکنند. برای درمان سرفه و خشکی گلو دم کرده آویشن، بابونه و پونه مفید می باشد و به علت آنتی بیوتیک طبیعی داخل گیاهان دارویی عفونت را از بین می برد. کارشناس طب ایرانی بیان نمود: اگر افراد آبستن به آنفلوانزا مبتلا شدند سفارش ما اینست برای پیشگیری از خلط، عفونت و تقویت ریه ها از حریر بادام و سوپ پر پیاز اتفاده کرده و به هیچ عنوان از آویشن، بابونه و پونه استفاده نکنند؛ چونکه استفاده این گیاهان در زمان حاملگی سبب خونریزی، سقط و زایمان زودرس در فرد می شود. مقیمی تصریح کرد: آنفلوانزا سبب تب در بدن افراد می شود و سفارش می نماییم اشخاصی که تب دارند از دم نوش بنفشه، دم نوش اناب و دم نوش زعفران برای پایین آوردن تب استفاده نمایند. همینطور کودکانی که به آنفلوانزا مبتلا هستند به جهت اینکه با خوردن داروهای گیاهی تلخ اذیت نشوند، والدین یک برگ کاهو را چند ساعت داخل یخچال نگهدارند تا خنک شود و بعد روی شکم بخصوص در سمت راست شکم کودک مالیده شده تا در کنار داروهای شیمیایی به بهبودی کودک سرعت ببخشد.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.