اسماعیل زاده عنوان کرد؛ کاهش خطر پوکی استخوان با مصرف لبنیات کم چرب
|یسکافه: به گزارش یسکافه، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت مصرف لبنیات در کاهش خطرات مبتلاشدن به پوکی استخوان، اظهار داشت: لبنیات کم چرب خطر مبتلاشدن به پوکی استخوان را کم می کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، درباب اهمیت مصرف لبنیات، اضافه کرد: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی با کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استواری استخوان است که منجر به افزایش ریسک شکستگی می شود. وی با اعلان اینکه پوکی استخوان به پوکی استخوان اولیه و ثانویه تقسیم می شود، اشاره کرد: اگر پوکی استخوان به مرور زمان با افزایش سن بروز پیدا کند، به آن پوکی استخوان اولیه و اگر به سبب عوامل دیگر مانند سبک تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی مناسب و بیماری هایی نظیر مشکلات کبدی، روده ای، پرکاری تیرویید، بیماریهای کلیوی و مصرف تعدادی از داروها به وجود آید، پوکی استخوان ثانویه گفته می شود. اسماعیل زاده درباب عوامل خطر پوکی استخوان، اظهار داشت: سبک و عادات تغذیه ای، استعمال سیگار، استرس، آلودگی هوا، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماریهای همزمان همچون عوامل خطر ابتلاء به پوکی استخوان هستند. وی با اعلان اینکه پوکی استخوان در زنان به سبب شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است، اشاره کرد: پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد، تازه ترین آمار وزارت بهداشت حاکی از این است که بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند. آماری نگران کننده که می گوید، از هر ۲ زن یک نفر و از هر ۴ مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کنند. این آمار در میان افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است، یعنی از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، ۴ نفر پوکی استخوان دارند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از عوامل تأثیرگذار در ابتلاء به پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی مانند کلسیم، فسفر و پروتئین است که از عوامل اصلی تشکیل توده استخوانی هستند؛ این مواد مغذی در محصولات لبنی وجود دارند و مصرف محصولات لبنی مانند شیر، ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن افراد، بسیار تأثیرگذار خواهد بود. اسماعیل زاده با اعلان اینکه مصرف محصولات لبنی کم چرب منجر به کاهش خطر پوکی استخوان می شود، اشاره کرد: پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط می باشد، بدین سبب برای سلامت استخوان های خود، مصرف روزانه شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید. پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درباب مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار «انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار» برای هفته اول و شعار «از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی» برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن شروع شده و تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ ادامه دارد.