رکوردزنی گرما در ۲۰۲۳، شکستی برای پیمان پاریس

به گزارش یسکافه، سازمان اقلیمی اتحادیه اروپا اعلام نمود: ماه گذشته میلادی داغ ترین سپتامبر از زمان ثبت رکوردها بود و رکورد قبلی را با فاصله بسیاری شکست.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، «موسسه تغییرات اقلیمی کوپرنیک» (C۳S) اعلام نموده است که ماه سپتامبرِ سال جاری میلادی (۲۰۲۳) در مقایسه با دوره پیش از صنعتی شدن جهان، شاهد افزایش میانگین گرمای هوا به میزان ۱.۴ درجه سانتیگراد بوده است.
این میزان تنها ۰.۱ درجه کمتر از رقم تعیین شده (۱.۵ درجه) به عنوان هدف اقلیمی توافقنامه آب و هوای پاریس است که تا پایان قرن نباید از آن فراتر رفت.
در بیانیه C۳S آمده است: دمای هوا در سپتامبر امسال ۱.۷۵ درجه بیش از دوره قبل از صنعتی شدن در نیمه دوم قرن نوزدهم بود. همین طور سپتامبر امسال ۰.۹۳ درجه سانتیگراد گرم تر از میانگین سپتامبر در فاصله سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بود و نیم درجه بالاتر از رکورد قبلی که در سال ۲۰۲۰ ثبت گردید.
در این بین «سامانتا برگس»، معاون سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک اعلام نموده است که پدیده آب وهوایی ال نینو نقش مهمی در افزایش دمای جهان دارد بطوریکه بیشترین تاثیر ال نینو در زمستان و بهار پیش رو خودرا نشان خواهد داد.
به گفته ی ایشان، رکورد قبلی ال نینو در سال ۲۰۱۶ میلادی بوده است.
«هلگه گوسلینگ»، محقق مؤسسه تحقیقاتی «آلفرد وگنر» نیز اشاره کرد: واضح است که تا یک سالِ حتی گرم تر، زمان زیادی طول نخواهد کشید.

وی می گوید: تا آن زمان که ما به سوزاندن مقادیر زیادی از سوخت های فسیلی ادامه دهیم، رکوردهای حرارتی بالاتر به یک امر عادی تبدیل خواهد شد.
بنابر گزارش دویچه وله، این در شرایطی است که در کنگره تغییرات اقلیمی که بتازگی در شهر هامبورگ برگزار گردید، کارشناسان اعلام نمودند که فرصت تثبیت وضعیت تغییرات آب وهوایی نسبتا از دست رفته است و اکنون می توان منتظر تغییرات عظیمی بود که دیگر نمی توان از آنها اجتناب کرد.
«یوخم ماروتزکه»، مدیر موسسه هواشناسی ماکس پلانک همین طور در این زمینه اظهار داشت: باید این واقعیت را بپذیریم که درجه حرارت جهان از حد ۱.۵درجه فراتر خواهد رفت. این بدان معناست که توافقنامه آب وهوایی پاریس عملاً در این مورد شکست خورده است و تنها با کوشش های فراوان می توان گرمایش زمین را زیر حد دو درجه (در قیاس با دوران قبل از صنعتی شدن جهان) نگه داشت. پس شاید بتوان گفت ما هم اکنون در راه رسیدن به یک جهان با حرارت ۳ درجه تا پایان قرن هستیم.
بیشتر بخوانید:
آیا ۲۰۲۳ گرم ترین سال در تاریخ جهان خواهد بود؟ رکورد میانگین گرما در کره زمین شکسته شد موج گرمای جهانی؛ ثبت دمای ۵۲.۲ درجه سانتیگراد در آسیا از کره جنوبی تا آمریکا در محاصره گرما و بلایای طبیعی هرچند دانشمندان معتقدند که دما امسال در مجموع به محدوده ۱.۵ درجه ای نخواهد رسید اما بگفته سازمان کوپرنیک، سال ۲۰۲۳ در راه بدل شدن به گرمترین سال از زمان ثبت رکوردها قرار دارد.
به گزارش بی بی سی، همین طور «زیک هاسفادِر»، محقق با تجربه در شبکه اجتماعی اکس نوشت: از نظر من به عنوان یک دانشمند علوم اقلیمی، این ماه به به طرز عجیبی ماه «اوت» (ماه تابستانی پیش از سپتامبر) بود.
وی ادامه داد: عبور از میانگین بلندمدت دوران اخیر – سی و چند سال اخیر – به اندازه تقریباً یک درجه به اندازه کافی نشانه بدی هست اما حتی این رقم هم جهش حتی شدیدتر در بعضی نقاط زمین را به درستی نشان نمی دهد.
برای مثال در اروپا ابعاد افزایش دما به اندازه ای بود که ۲.۵۱ درجه سانتیگراد از میانگین بلندمدت بالاتر رفت.
در ماه اکتبر هم دمای شدید ادامه یافته و رکوردها را در بسیاری نقاط همچون اسپانیا شکسته است.
میانگین دمای جهانی ماه سپتامبر برمبنای سال
در مقایسه با میانگین ماه سپتامبر، ۱۹۹۱ – ۲۰۲۰/ عکس: بی بی سی بعلاوه با عنایت به این که پدیده ال نینو هنوز به اوج خود نرسیده، احتمال دارد دمای جهانی حتی بیش از این نسبت به میانگین جهش کند.

منبع:

برچسب ها:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.