در گفتگو با مهر مطرح شد مسافران در استفاده از خوراکی های محلی دقت کنند
|یسکافه: یک متخصص تغذیه اظهار داشت: به سبب عدم تناسب بدن با مواد تشکیل دهنده غذاهای محلی، احتمال مسمومیت در افراد وجود دارد ومسافران باید نسبت به مصرف آن این مواد دقت داشته باشند.
سید ضیاالدین مظهری متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب تغذیه سالم در روزهای نوروز اظهار داشت: در این ایام خیلی از بانوان به سبب خریدهای ایام نوروز امکان دارد فرصت تهیه غذای خانگی را نداشته باشند و از غذاهای آماده بیرون استفاده کنند اما باید نسبت به تهیه غذا از مکان های مطمئن و بهداشتی توجه نمایند.
مظهری با اشاره بر نکاتی درباره غذای سالم در مسافرت اشاره کرد: خیلی از افراد وقتی به شهرهای دیگر رفته و از مواد غذایی آنها استفاده می نمایند، گرفتار مسمومیت شده و به عبارتی آب به آب می شوند اما این آب به آب شدن به سبب تغییر محیط و مواد غذایی است.
وی توضیح داد: این امر به سبب آن است که ما در شهر خودمان مواد غذایی و برخی خوراکی ها را مصرف می نماییم و بدن ما نسبت به آنزیم ها و تکنیک های هضم مواد عادت دارد اما وقتی همان مواد غذایی را در شهر دیگر مصرف می نماییم به سبب عدم آشنایی بدن او با تکنیک های شیمیایی مواد، بدن واکنش نشان داده و به اصطلاح آب به آب می شویم.
مظهری اشاره کرد: به همین دلیل به تمامی هموطنان سفارش می نماییم در مصرف غذاهای محلی شهرهای دیگر همچون شیر، کله پاچه، تولیدات محلی، سبزیجات تازه و میوه های منطقه و بستنی های محلی دقت کرده چونکه در صورت استفاده نابجا احتمال مسمومیت های شدید وجود دارد.
این متخصص تغذیه درباب رستوران های بین راهی باز توضیح داد: مسافران تا حد امکان از رستوران های بین راهی در جاده ها استفاده نکنند و در صورت بازگشت به آنها از مکان های مطمئن از نظر بهداشتی و مواد اولیه استفاده کنند.
وی اشاره کرد: بعلاوه سفارش می شود در این ایام در رستوران ها، از مصرف غذاهایی که حاوی گوشت خصوصاً گوشت ها چرخ کرده و کوبیده هستند، پرهیز کنند. به همین دلیل مصرف غذاهایی ازجمله کباب های کوبیده در رستوران ها به سبب فسادپذیر بودن، سفارش نمی گردد. مظهری به مصرف آب و سبزی سالم تاکید کرد و اظهار داشت: مسافران در روزهای سفر نسبت به سلامت و پاکی آب و همین طور مصرف سبزی و میوه جات شسته شده مراقبت کنند. چونکه این مواد به سرعت می توانند آلودگی را به بدن انتقال داده و سبب ایجاد بیماری هایی ازجمله اسهال، استفراغ و مسمومیت های غذایی گرفتار شود.
این متخصص تغذیه اشاره کرد: مسافران در سفرهای خود در استفاده از سرویس های بهداشتی پاکیزه توجه داشته باشند. استفاده از سرویس های بین راهی و آلوده سبب انتقال انواع بیماری ها خواهد شد.