عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه عنوان کرد؛ چگونه دورریز غذاها را کم کنیم

به گزارش یسکافه، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه ضمن اشاره به اهمیت کاهش دور ریز مواد غذایی به برخی راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در منزل اشاره نمود.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر، آرزو حقیقیان، کاهش دورریز مواد غذایی را از جنبه های مختلف برای بشر و محیط زیست اطرافش مفید و حیاتی عنوان نمود و اضافه کرد: شاید حذف کامل ضایعات غذایی ممکن نباشد اما تمامی اقشار جامعه می توانند برای کاهش دورریزهای غذایی تلاش کنند.
این دکترای علوم تغذیه در ادامه به بیان بعضی از راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در خانواده پرداخت و اظهار داشت: خرید مواد غذایی به مقدار مورد نیاز یکی از ساده ترین راه های کاهش ضایعات غذایی در منزل است. همچنین، تهیه فهرست خرید بر مبنای اقلام و مقدار مورد نیاز در منزل می تواند به کاهش دور ریز مواد غذایی کمک نماید.
حقیقیان، توجه به مواد غذایی موجود در یخچال و فریزر پیش از مبادرت به خرید را از دیگر راهکارهای مؤثر در این خصوص برشمرد که مانع خرید مواد غذایی اضافه می شود.
وی، توجه به شرایط ذخیره سازی مواد غذایی در یخچال و فریزر را بسیار مهم عنوان نمود و اظهار داشت: باید به صورت دوره ای از مناسب بودن دمای یخچال و فریزر مطمئن شویم تا سلامت نگهداری مواد غذایی حفظ شود.
این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مکان نگهداری سایر مواد غذایی در خارج از یخچال و فریزر هم باید از نظر دما و رطوبت بررسی قرار گیرد تا سبب فساد مواد غذایی نشود.
به گفته حقیقیان، در صورت خرید بعضی از اقلام غذایی فصلی در حجم زیاد باید دقت کرد بسته بندی و شرایط نگهداری آنها به نحوی باشد که سلامت آنها حفظ شود.
وی، طبقات پایین فریزر را دارای دمای سردتری و مناسب نگهداری گوشت و مرغ و ماهی برشمرد و خاطرنشان کرد: آن دسته از مواد غذایی که امکان دارد تا پیش از مصرف، فاسد شوند را باید در فریزر نگهداری کرد و حتما بسته بندی های مواد غذایی باید با برچسب تاریخ دار در فریزر نگهداری شوند.
این استادیار دانشگاه تصریح کرد: مقدار غذایی که در منزل طبخ می شود باید به میزان مورد نیاز برای تعداد افراد خانوار باشد تا از دور ریختن آن پرهیز شود.
حقیقیان، کمپوست کردن باقیمانده سبزی و میوه را از دیگر راهکارهای کاهش ضایعات مواد غذایی عنوان نمود که هم از دور ریختن آنها جلوگیری می کند و هم یک بستر مناسب برای رشد گیاهان خانگی فراهم می آورد.
وی تصریح کرد: هر خانواده امکان دارد راهکارهای دیگری را برای کاهش میزان دورریز مواد غذایی داشته باشد ازاین رو باید مراقب نعمات الهی و محیط زیست خود باشیم و تلاش نماییم تا حد ممکن از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری نماییم.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.