رونمایی از سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک رییس سازمان نظام پزشکی: نسخ الکترونیک پزشکان در محاکم قضایی قابل استناد است

به گزارش یسکافه، رییس سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به مزایای امضای دیجیتال پزشکان، اظهار داشت: دیگر پزشکان با امضای دیجیتال نمی توانند نسخه ای را انکار کنند. قبل از این امکان استفاده از نام کاربری و رمز عبور وجود داشت ولی از این پس در محاکم قضایی نسخه های الکترونیکی پزشکان قابل استناد بوده و امنیت نسخه ها و اصالت نسخه بر عهده خود پزشک است.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر محمد رییس زاده در مراسم آیین رونمایی از سامانه امضای دیجیتال نسخ الکترونیک، اظهار داشت: در قانون ۱۴۰۱ برای اصالت سنجی نسخه های الکترونیکی اجرای امضای دیجیتال به عهده سازمان نظام پزشکی قرار گرفته است. سال قبل ۶۰ هزار کارت هوشمند امضای الکترونیک صادر شد و ۱۲ هزار نفر هم در نوبت صدور کارت بودند.
وی بااشاره به تسریع روند صدور کارت هوشمند امضای الکترونیک و صدور 48 ساعته، اظهار داشت: مشخص شد کارت هوشمند به تنهایی کافی نیست و قرار شد اپلیکیشن موبایلی نسخه نویسی هم به تایید صاحب نظران برسد که امروز شاهد رونمایی از سامانه امضا دیجیتال نسخ الکترونیکی هستیم.
بگفته رییس زاده، موضوع امضال الکترونیک در زمینه تله مدیسین هم بسیار راهگشا خواهد بود.
دکتر عبدالکریم مباشر جنت _ مدیر مرکز آی تی و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی نیز در این مراسم در سخنانی، اظهار داشت: سازمان نظام پزشکی بحث احراز هویت پزشکان را در دستورکار قرار داد و در این جهت چهار قدم اساسی برداشتیم. ابتدا مشکلاتی در زمینه اطلاعات وجود داشت که با بهره گیری از سرویس ثبت احوال، اطلاعات اعضای سازمان نظام پزشکی مورد پیگیری قرار|گرفت. در قدم دوم سرویس اصالت هویت برخط طراحی شد که شامل ۱۶ سرویس متنوع برای اصالت سنجی همچون شماره نظام پزشکی و شماره ملی، سرویس عکس و… است و در قدم های بعدی نیز خدمات لازم برای احراز هویت را با همکاری وزارت بهداشت پیش بردیم.
وی با اشاره به این که امضای الکترونیکی تعاریف مختلفی دارد، اشاره کرد: باتوجه به ضوابط شورای عالی بیمه مشخص شد منظور از امضای الکترونیکی، امضای دیجیتال است که ذیل مرکز فناوری اطلاعات وزارت بهداشت است. در گذشته همه خدمات منوط به دریافت کارت هوشمند بود.
بگفته مدیر مرکز آی تی و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی، تا ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ تعداد ۱۱۴ هزار و ۵۳۱ کارت هوشمند منحصربه فرد صادر شد که حدود ۲۲ میلیارد تومان برای صدور کارت ها و ۷ میلیارد تومان برای زیر ساخت های در رابطه با آن هزینه شد.
وی ادامه داد: علل عدم استفاده پزشکان از امضای الکترونیکی شامل پیچیدگی سختی امضای دیجیتال، تعدد سامانه هایی که از امضا استفاده می نمایند و… بود و ما دیدیم اگر قرار باشد فقط از کارت استفاده شود، جهت استفاده از کارت به ۳۰۰ هزار کارتخوان احتیاج است که حدود ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد هزینه می داشت. از طرفی نیز پزشکان از بستر تلفن همراه، کامپیوتر و تبلت استفاده می کردند و همه اینها سبب عدم استفاده پزشکان از امضای الکترونیکی می شد و در نهایت به سمت طراحی برنامه موبایلی برای امضای دیجیتال پزشکان رفتیم.
مباشرجنت با اشاره به هزینه صدور امضای الکترونیکی برای پزشکان اظهار داشت: ۱۵۰ هزار تومان هزینه صدور گواهی سالیانه برای امضای دیجیتال پزشکان است و همه اطلاعات بصورت رمزنگاری شده در گوشی پزشکان ذخیره می شود و سازمان نظام پزشکی فقط یک نسخه از امضا را بصورت رمزنگاری در اختیار دارد.
وی درباره ی میزان تبادل اطلاعات سامانه نظام پزشکی جهت استفاده از گواهی امضای دیجیتال، اشاره کرد: برای حدود یک میلیون نسخه می توانند از سامانه بهره گیرند و اگر بخواهیم نسخه پیچی در داروخانه ها و مراکز تصویربرداری و لابراتوار ها را هم در نظر بگیریم عدد نسخ مورد استفاده افزایش می یابد. اساسا برای پاسخگویی سامانه و پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری نیاز به حمایت مجلس شورای اسلامی داریم.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر فاطمه محمدبیگی_نماینده مجلس شورای اسلامی در این برنامه، اظهار داشت: کمیته سلامت الکترونیک خوشبختانه تیر ماه ۱۴۰۰ شکل گرفت و الان ۱۵ ماه است که هر هفته جلساتی داریم. در این میان ساختار دانش بنیان مجلس و تفکر نو نمایندگان و رای قاطع نمایندگان به ما کمک کرد جلسات خوبی با وزارت ارتباطات، صمت، سازمان نظام پزشکی، سازمان های بیمه گر و… تشکیل دهیم.
او اشاره کرد: ماحصل بیش از ۴۰ جلسه در این عرصه این بود که به پنج زیرکمیته رسیدیم. انحرافات کوچکی که از سال ۹۷ در بودجه به وجود آمده بود به تولیت وزارت بهداشت در زمینه آی تی بازگشت. در هم پایی تنگاتنگ بین سازمان های بیمه گر و کنش موثر بازیگران اصلی این حوزه، اتفاقی افتاد که تکالیفی که ۱۵ سال روی زمین مانده بود، ظرف ۱۵ ماه به نتیجه رسید.
وی ادامه داد: این یک سرآغاز برای هوشمندسازی، کارآمدسازی، شفاف سازی و توانمندسازی است. بدنبال این گام مهم بین ۲۰ تا ۳۰ درصد ذخیره وقت و هزینه داریم که جهش هوشمندی خواهد بود تا سایر فرایندها هم اصلاح گردد.
محمدبیگی افزود: بحث امضای دیجیتال با اصل حفظ محرمانگی انجام شده و انتظار می رود در سطوح بالاتر توافق نامه sla بین وزا ت بهداشت و سایر سازمان ها امضا شود. بنا داریم کارهای این کمیته را ادامه دهیم تا نهضت هوشمند سازی حوزه سلامت به نقطه قابل اتکایی برسد. ما باید بستر حضور استارتاپ ها و زمینه حضور بخش خصوصی را بصورت ویژه فراهم نماییم تا ایده ها به بستر سلامت بیابد.
در ادامه این برنامه دکتر توانگر _ رییس کمته اقتصاد دیجیتال محلس شورای اسلامی، اظهار داشت: در چند سال اخیر خدمات شایسته ای برای بلوغ دولت الکترونیک انجام شده است اما جعل و انکار پذیری در دنیای الکترونیک میسر بود پس می بایست از خدماتی بهره می بردی که از جعل و انکار پذیری جلوگیری نماییم. این گامی که امروز برداشته شده نشان میدهد یک بلوغ کاربردی هم در گواهی کاربردی امضای دیجیتال انجام شده است. امیدواریم این روند پایدار باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر امین بیگلرخانی _ رییس مرکز مدیریت و فناوری ارتباطات وزارت بهداشت در ادامه این مراسم، اظهار داشت: در تعامل دوستان با وزارت بهداشت این کار بر زمین مانده تا حد خوبی پیش رفت. موضوع گذر از کارت نظام پزشکی دستور و شجاعت جدی دکتر رییس زاده را می خواست. امضای دیجیتال به یکی از اشکالات حوزه نسخه نویسی الکترونیک که انکار پذیری نسخ بود، کمک کرد و در حوزه مشاوره آنلاین پزشکی می تواند بسیار کمک کننده باشد. امروز که با آقای وزیر از رونمایی سامانه ماده ۵۳ و ۵۴ قانون پشتیبانی از خانواده صحبت می کردیم مشخص شد یک نقطه قوت امضای دیجیتال پزشکان باتوجه به مسئولیت های قانون یاد شده است.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر شهریاری_ رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این برنامه، بیان کرد: ما هنوز در حوزه امضای دیجیتال و نسخه الکترونیک در اوایل راه هستیم چون هنوز هم مقاومت هایی وجود دارد. برای پزشکان پیشکسوت سخت از کار سنتی نسخه نویسی کاغذی به نسخه نویسی الکترونیک روی آورند.
وی ادامه داد: این مقاومت ها به ضرر بیمار است و باید به بیمار هم فکر کرد. یکی از راهکارهای شکست مقاومت پزشک این است که از سیستم هایی مانند تایپ صوتی بهره برد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.