مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اعلام کرد حدود ۵میلیون ایرانی فاقد پوشش بیمه درمانی
|یسکافه: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تکیه بر ضرورت خرید راهبردی خدمات در جهت ساماندهی منابع بیمه ای، درعین حال درباره پوشش بیمه همگانی سلامت، اظهار داشت: بر مبنای پیشبینی و برنامه ریزی که داریم فکر می نماییم در چهار سال آینده پوشش بیمه همگانی نزدیک به ۱۰۰ درصد برسد.
دکتر محمدمهدی ناصحی در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به این که کشور ایران در شاخصهای بیمه ای در حوزه پوشش بیمه همگانی وضع نسبتا خوبی دارد، اظهار داشت: امیدواریم در پوشش همگانی جمعیت، طی چهار سال آتی به سطح بسیار بالایی در دنیا برسیم. هم اکنون در بحث پوشش بیمه ای روستائیان، کارکنان دولت و سایر اقشار حدودا پوشش ۱۰۰ درصدی داریم و تنها پوشش همگانی می ماند که یک صندوق مجزا است. البته در این بخش هم ۱۰۰ درصد اعلام آمادگی کردیم که این کار را انجام دهیم، اما هنوز بخشی از جمعیت یعنی حدود ۴ تا ۵ میلیون نفر در آمارهای ما بعنوان بیمه شده نیستند و با سایر بیمه ها هم همپوشانی ندارند که مکررا اعلام کردیم مردم حداقل در دوران کرونا بیایند بدون هزینه بیمه شوند که درمان شان مشمول خدمات بیمه سلامت باشد و این شاخص ما هم تکمیل شود.
وی ادامه داد: بر مبنای پیشبینی و برنامه ریزی که داریم فکر می نماییم در چهار سال آینده پوشش بیمه همگانی نزدیک به ۱۰۰ درصد برسد.
ناصحی درباره برنامه های دولت و تیم آتی در وزارت بهداشت برای کاهش صدمه های کرونا، اظهار نمود: برنامه جدی نظام سلامت در دولت آتی باید بر واکسیناسیون همگانی کرونا برای جامعه و در کنار آن رعایت اصول بهداشتی متمرکز باشد. هنوز هم استان هایی هستند که پیک هایی که در بعضی استان ها رخ داد در آنها اتفاق نیفتاده است و مستعد بروز پیک چندم هستند؛ چون برخی استان ها هنوز در پیک سوم یا چهارم هستند و این امکان وجود دارد که موارد مبتلا شدن در آنها افزایش یابد؛ بنابراین پوشش همگانی واکسیناسیون به ساماندهی این وضعیت کمک می نماید.
وی درباره تقاضای سازمان بیمه سلامت از دولت آتی، خاطرنشان کرد: در مباحث بیمه ای دید ما باید خرید راهبردی خدمات باشد و نه خرید بدون هدف؛ تا این اتفاق رخ ندهد مدیریت منابع بیمه ای ساماندهی نمی گردد. از طرفی اصل مهم دیگر این است که نظام ارجاع و پزشک خانواده جدی گرفته شود و در کشور پیاده شود، تا این مهم رخ ندهد مدیریت منابع بیمه ای ساماندهی نمی گردد. رسیدن به این دو اصل کمک می نماید تا با دید باز بتوانیم منابع را مطالبه کرده و برای مردم صرف و هزینه نماییم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره انتقاداتی که از جانب دانشگاه های علوم پزشکی برای عدم پرداخت بموقع مطالبات از جانب بیمه ها ذکر می شود، تصریح کرد: ما حالا با سند و مدرک می گوییم بهترین شرایط در پرداخت بیمه ای در ۲۵ سال گذشته را داریم. ما مطالبات تمام بخش خصوصی را تا آخر سال پرداخت کردیم و مکررا مورد حمایت دوستان در بخش خصوصی قرار گرفتیم.
وی افزود: در بخش دولتی هم مطالبات ۲۶ دانشگاهِ پیش رو در نسخه نویسی الکترونیک را تا آخر سال تسویه کردیم و سایر دانشگاه ها هم تا دیماه پرداخت صورت گرفته است. طی این هفته پرداخت بهمن ماه هم صورت می گیرد. مبحث نسخه نویسی الکترونیک برای ما بسیار مهم می باشد و از این جهت تمام هدف مان این است که عرضه دهندگان خدمت زودتر به پول شان برسند. در این ایام از جهت مالی بیمه بسیار تحت فشار بود و راهکارهایی اتخاذ کردیم که در پرداخت هزینه ها بگونه ای عمل نماییم که در ۲۵ سال گذشته تابحال پرداخت به این صورت به عرضه دهندگان خدمت نداشتیم.
وی ادامه داد: پرداخت الکترونیک ما به شکل ۱۰۰ درصدی به روز است و هرکس چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی کاری را به شکل الکترونیک انجام داده باشد، تا آخر خرداد تسویه کرده ایم. از طرفی پرداخت ها به پزشکی خانواده روستایی هم در تمام استانها به روز است و از این جهت ماندگاری پزشکان در روستاها افزایش پیدا کرده است. بیمه سلامت از جهت پرداختی ها بهترین دوران را در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ دارد؛ البته امیدواریم منابع به صورت صحیح از تأمین کنندگان منابع به دستمان برسد تا پوشش بیمه ای مناسبی داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به این که حالا بسته های خدمتی ضعیف هستند، اظهار نمود: این بسته ها از جهت بهداشتی و درمانی باید تقویت شوند و باید حتما پرداخت بیمه ای به کسانی که بیماری مزمن و صعب العلاج دارند به نحو بهتری اداره شود، ما اعتقاد داریم کسی که بیماری صعب العلاج مثل سرطان گرفته است نباید دغدغه مالی داشته باشد و باید بتوانیم حتی تا ۱۰۰ درصد هزینه هایشان را پرداخت نماییم که در این راستا به معاونت درمان وزارت بهداشت هم اعلام آمادگی کردیم و هم اکنون هم آماده پوشش ۱۰۰ درصدی هزینه درمان مبتلایان به سرطان در بخش دولتی و متعاقب آن بخش خصوصی هستیم.
ناصحی درباره یکی دیگر از خدمت سازمان بیمه سلامت، تصریح کرد: نکته بسیار مهم در مدت اخیر زیر پوشش قرار دادن خدمات اوتیسم است. همینطور خدمات توانبخشی هم با همکاری سازمان بهزیستی برای نخستین بار در کشور زیر پوشش بیمه سلامت درآمد و سال جاری هم پنج دانشگاه علوم پزشکی پایلوت شدند تا بتوانیم خدمات توانبخشی را در دانشگاه ها و حتی مراکز خصوصی گسترش دهیم.
وی درباره طرح کاهش کاربرد مصرف دفترچه بیمه و سپس حذف آن، بیان نمود: حدودا به صورت کامل ۵۵ درصد در کشور استقرار نسخه نویسی الکترونیک را داریم و به صورت نیمه کامل بالای ۸۰ درصد. اتصال و زیرساخت در بسیاری از مراکز به خصوص مطب ها و کلینیک ها بالای ۹۵ درصد است و این یعنی زیرساخت از سوی ما و تأمین اجتماعی صورت گرفته است، ولی بخش استقبال از طرح متفاوت می باشد که با مشوق های مالی در نظر گرفته شده همکارانمان آمدند و در بخش دولتی هم تا حد زیادی نسخه نویسی الکترونیک را پیاده کردیم و حتی با وجود اوضاع کرونا بسیاری از دانشگاه ها در چرخه انجام این کار قرار گرفتند و فکر می نماییم تا آخر شهریور به درصد قابل قبولی برسیم.
وی ادامه داد: اجبار قانونی تا آخر دیماه ۱۴۰۰ است و دیگر از پس از دیماه اجازه پرداخت غیر الکترونیک را به مراکز درمانی چه خصوصی و چه دولتی نداریم. از این جهت دانشگاه ها هم حرکت رو به جلو را شروع کردند. البته بخش خصوصی بهتر از بخش دولتی وارد عمل شده است. همکاری ها خوب بوده است و فکر می کنم آثار خوبی در اجرای نسخه نویسی الکترونیک در کشور داشته باشیم.
منبع: yescafe.ir