یافته محققان ژاپنی؛ ارتباط رژیم غذایی چرب و بروز پلاک های چربی در عروق خونی

یسکافه: رژیم غذایی پرچرب سبب بروز پلاک های چربی در عروق خونی و بیماری تصلب شرایین می شود.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، مدت هاست که مشخص شده یک رژیم غذایی پرچرب می تواند منجر به گرفتگی عروق شود، اما پژوهشگران اخیراً آغاز به بررسی جزییات این مساله کرده اند. یک مطالعه جدید روی موش های آزمایشگاهی می تواند کمک زیادی به یافتن روش های درمانی برای باز کردن جریان شریان ها کند.
در این تحقیق، پژوهشگران دانشگاه پزشکی توکیو ژاپن تحقیقات خودرا در مورد نحوه تأثیر رژیم غذایی پرچرب بر ایجاد تصلب شرایین، تشکیل پلاک های چربی در دیواره رگ های خونی، که می تواند منجر به حملات قلبی و سایر بیماریهای عروقی شود، انجام دادند.
تصلب شرایین به آسانی چربی ها را در رگ ها جمع نمی کند؛ در حقیقت یک بیماری التهابی است که توسط واکنش ایمنی بدن خصوصاً نوتروفیل ها، گلبول های سفید خون که به عفونت ها حمله می کنند و به صدمات پاسخ می دهند، هدایت می شود.
به طور معمول، نوتروفیل ها برای تنظیم پاسخ ایمنی عمل می کنند، بطوریکه التهاب می تواند مشکل را حل کند و به بدن اجازه می دهد تا به حالت طبیعی خود برگردد. اما وقتی محرک پایدار باشد، واکنش ایمنی می تواند راهکارها را تغییر دهد و به یک بیماری مزمن طولانی مدت تبدیل گردد.
در این تحقیق گروهی از موش های نوع وحشی معمولی با موش هایی که بطور خاص از نظر ژنتیکی فاقد گیرنده های لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در غشای سلول خود بودند، مقایسه شدند.
زمانی که از یک رژیم غذایی پرچرب در این موش ها استفاده شد، این موش ها گرفتار تری گلیسیرید و کلسترول بالا شدند، میزان چسبندگی نوتروفیل به دیواره رگ های خونی آنها بطور قابل توجهی بالا رفته و التهاب بسیار بیشتری را تجربه کردند.
«ماسایوکی یوشیدا»، نویسنده ارشد این مطالعه، توضیح می دهد: «بر اساس نشانگرهای زیستی خاص در موش ها، ما شک کردیم که تله های خارج سلولی نوتروفیل (NETs که به دام انداختن و از بین بردن عوامل بیماری زا از بدن کمک می کند) می توانند در فعال کردن نوتروفیل ها نقش داشته باشند. و در حقیقت، ما شاهد افزایش سیترولیناسیون، نشانگر شناخته شده NETs، در این موش ها بودیم.»
وی در ادامه می افزاید: «ما بطور مشخص سطح CXCL۱ پلاسما (پپتیدی که برای جذب سلول های ایمنی به محل لطمه یا عفونت عمل می کند) را شناسایی کردیم که بعد از ۷ روز و ۲۸ روز از رژیم غذایی پرچرب، در موش ها بطور قابل توجهی افزایش یافت.»
این نشان میدهد که CXCL۱ پیوند بین رژیم غذایی پرچرب و سیترولیناسیون است که قسمتی از پروسه تولید NET ها است و منجر به تشکیل پلاک های نوتروفیل در دیواره رگ های خونی می شود. در حقیقت، مسدود کردن روند سیترولیناسیون منجر به تغییر میزان افزایش چسبندگی نوتروفیل ناشی از رژیم غذایی پرچرب شد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.