وزیر بهداشت اعلام کرد آمادگی ایران برای بسط همکاریهای دارویی و پزشکی با لیبی
|به گزارش یسکافه وزیر بهداشت اظهار داشت: در زمینه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی و صادرات آن به کشور لیبی، با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت و همچنین، ایجاد کارخانه های تولید تجهیزات پزشکی و دارویی و انتقال دانش فنی از کشور ما به کشور لیبی، آمادگی کامل داریم.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در دیدار با دکتر احمید محمد عمر – وزیر بهداشت دولت لیبی، با تاکید بر اهمیت روابط ایران با کشور دوست و مسلمان لیبی، تصریح کرد: امیدواریم که دولت وفاق ملی در کشور لیبی بتواند هرچه سریعتر به یکپارچگی و ایجاد وحدت ملی در کشور لیبی کمک نماید و این یکپارچگی و وفاق ملی بتواند در اشاعه تندرستی و سلامت و سیاست های پایدار در کشور دوست ما لیبی، موثر باشد.
وی ادامه داد: آقای احمید بن عمر، در طول مدت حضورشان در ایران با شرایط بهداشتی و درمانی در کشور ما بیشتر آشنا خواهند شد.
نمکی عنوان کرد: خوشبختانه ما در سال های پس از انقلاب اسلامی، در نظام سلامت دستاوردهای بسیار حائز اهمیتی داشتیم؛ همچون اینکه در روستاها و نقاط دور افتاده این مملکت زیرساخت های نظام سلامت را فراهم نموده و توانستیم مرگ و میر گروه های لطمه پذیر را در کشورمان به میزان شایان توجهی کاهش دهیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هم اکنون در روستاهای کشورمان و نقاط دور افتاده حداقل ۱۷ هزار خانه بهداشت داریم. همین طور هزاران مرکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی و مراکز بیمارستانی در اقصی نقاط کشور داریم. با ادغام آموزش پزشکی در نظام بهداشتی درمانی کشور و تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز توانستیم آموزش پزشکی را در کشورمان توسعه دهیم و از نیروهای تخصصی پزشکی بی نیاز باشیم.
وی اظهار داشت: هم اکنون ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور داریم که سالانه هزاران طبیب را در رشته های علوم پزشکی تربیت می کند.
نمکی اظهار نمود: امروزه، در زمینه ارائه خدمات درمانی، نیازمند کشورهای دیگر نیستیم و هم اکنون پذیرای بیماران خارجی برای دریافت خدمات درمانی در کشورمان هستیم.
وی اظهار داشت: با شروع طرح تحول نظام سلامت در دولت دکتر روحانی، حوزه سلامت اولویت اول دولت ارائه شد و سهم نظام سلامت از GDP حداقل سه درصد افزایش پیدا کرد. این مورد موجب شد که پرداختی از جیب بیماران به خصوص در هزینه های کمرشکن بستری کم شود.
نمکی افزود: در این دوره، پوشش بیمه همگانی سلامت را افزایش دادیم و موفق شدیم خدمات نظام سلامت را در دورترین نقاط کشور به خصوص نقاط کمتر برخوردار توسعه دهیم و همین طور توانستیم برای ماندگاری پزشک در نقاط محروم و کمتر برخوردار ایجاد انگیزه اقتصادی نماییم.
وی اظهار داشت: هم اکنون اولویت ما پیشگیری بر درمان و در وهله بعدی، درمان سرپایی بر درمان بستری است. همین طور با ایجاد پرونده الکترونیک سلامت برای آحاد مردم و ایجاد سیستم ارجاع و پزشکی خانواده در سطح ملی، گام های موثری را برداشتیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: از دستاوردهای مهم ما پس از انقلاب اسلامی، خودکفایی در عرصه دارویی کشور است. پیش از انقلاب با اینکه خیلی از کمپانی های خارجی در کشور ما حضور داشتند، با عنایت به جمعیت کم آن زمان، فقط ۲۵ درصد از داروهای مورد نیازمان در داخل تامین می شد. اما هم اکنون با بیشتر از ۱۰۰ کارخانه داروسازی بزرگ و ده ها شرکت دانش بنیان کوچک و بزرگ، بیشتر از ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز مردم کشور را در داخل تامین می نماییم.
نمکی اظهار داشت: برای سه درصد دارویی که از خارج وارد می نماییم هم برنامه مفصلی داریم تا در یک دوره سه ساله داروهای مورد نیاز کشور را در داخل کشور تامین نماییم. هم اکنون نیز آمادگی داریم تا تمامی این امکانات و تجارب را در اختیار عزیزان دوست و برادر لیبی، قرار دهیم.
وی با اشاره به اعلام همکاری کشورمان در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی، اضافه کرد: همین طور می توانیم تجاربمان را در زمینه گسترش PHC که گام بزرگی برای عبور به سمت UHC است، در اختیار لیبی قرار دهیم.
وزیر بهداشت کشورمان بیان کرد: جای امیدواری است که درانتها این نشست، به دستاوردهای مطلوبی در جهت اشاعه سلامت در منطقه و جهان برسیم و همچنین، بتوانیم در قراردادهای دو جانبه بین جمهوری اسلامی ایران و کشور لیبی، یکدیگر را در این راه پرخطر همراهی نماییم.
نمکی در بخش دیگری از سخنان خود در این دیدار، بیان کرد: کشور ما نیز همانند لیبی دوران سخت جنگ را طی کرده و رژیم بعثی هشت سال با تحریک آمریکا که حالا نیز تحریم های ظالمانه را به ما تحمیل می کند، به ما حمله کرد. کشورهای زیادی نیز با فروش سلاح و کمک های اقتصادی این حمله را برضد ما، تقویت کردند. خوشبختانه در طول این هشت سال، بدون هیچگونه کمک بین المللی، پزشکی جنگ را مدیریت کرده و بزرگ ترین جراحی ها را در جبهه ها انجام دادیم و درحال حاضر، خوشبختانه تجربه کافی در مورد پزشکی جنگ و جبهه را دارا هستیم و آمادگی داریم که این تجربه را در اختیار شما عزیزان در این شرایط سخت قرار دهیم.
وزیر بهداشت درانتها اظهار داشت: امیدوارم کشور دوست و برادر ما لیبی، هرچه سریعتر در وضعیت آرامش قرار گیرد و مردم شریف این کشور، آرامش بیشتری را حس کنند و مسئولین وزارت بهداشت لیبی نیز در رساندن خدمت به مردم نیازمند منطقه، موفق عمل کنند.
علاقه مندی لیبی برای بهره گیری از تجارب ایران در زمینه مراقبت های اولیه بهداشتی، تولید دارو و آموزش پزشکی
بنابر اعلام وبدا، دکتر احمید بن عمر – وزیر بهداشت دولت لیبی نیز در مسافرت به جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، در دیدار با دکتر نمکی اظهار داشت: جای خرسندی است که توانستیم دعوت شما را پذیرا باشیم و از استقبال گرمی که از ما عمل به عمل آمد، تشکر می نماییم، این مورد نشانگر عمق روابط ایران و لیبی است.
وی ادامه داد: همانطور که اطلاع دارید، لیبی در شرایط بحرانی به سر می برد ما در مرحله یک هجوم غیر موجه قرار داریم، با این همه و در سایه چنین تهدیداتی، اهتمام داریم خدمات بهداشتی خودرا به مردم برسانیم و در این راه کوتاهی نکنیم. زمانی که در لیبی مسئولیت این کار را بر عهده گرفتیم، تلاش کردیم تحولی نوین در ارائه خدمات خود به وجود آوریم. برنامه ریزی کردیم و اهتمام داریم تا قوانین مناسب برای این کار را به تصویب برسانیم تا بتوانیم خدمات بهتری را به مردم عرضه کرده و مراقبت های بهداشتی را در سراسر لیبی توسعه دهیم.
دکتر بن عمر بیان کرد: لیبی کشور بزرگی است و مساحت آن یک میلیون و ۷۰۰ هزار کیلومتر مربع با جمعیتی درحدود ۷ میلیون نفر است. در این کشور، روستاهای پراکنده زیادی داریم که فشار زیادی را به ارائه خدمات بهداشتی در کشور وارد می نماید. همچنین، مساله مهاجرین از شمال آفریقا که به اروپا سفر می کنند نیز به نظام بهداشتی ما فشار وارد می کند، برای اینکه مهاجرینی که از شمال آفریقا وارد شده و قصد مهاجرت به اروپا را دارند، فاقد هرگونه قواعد بهداشتی و سلامتی هستند. این مهاجرین گرفتار بیماری هایی همچون، ایدز، هپاتیت و سل هستند. در مجموع اهتمام داریم با کمک گرفتن از سازمان های بین المللی، در این زمینه نیز خدمات بهتری را به مردم ارائه دهیم.
وی اظهار داشت: اهتمام می نماییم در مسافرت به ایران، از دانش ایرانی ها در زمینه خدمات بهداشتی اولیه و همین طور پیشرفتی که در زمینه ساخت داروها، حاصل شده است، بهره بگیریم. مایل هستیم در لیبی صاحب صنعت دارویی شویم تا به مردم لیبی در این زمینه کمک گردد.
دکتر بن عمر بیان کرد: مایل هستیم در زمینه آموزش پزشکی با ایران به توافقاتی برسیم. ما هم در لیبی سیستم جدید الکترونیک برای خدمات بهداشتی بوجود آورده ایم و امیدوارم مراودات دو کشور تداوم داشته و دیدارها تکرار شود و در زمینه تفاهم های دوجانبه به توافق خوبی برسیم.
منبع: یسکافه