کلسیم ساز ترین میوه
|یسکافه: افزایش استواری استخوان ها و مفاصل؛ کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوان ها و مفاصل کمک کرده و درصد ابتلاء به پوکی استخوان را به حداقل می رساند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، انجیر خشک یکی از میوه های پرخاصیت و خوشمزه است که بصورت تازه و خشک مصرف می شود و در رنگ های سبز و سرخ در بازار وجود دارد. این میوه از صدها دانه با یک پوسته نرم تشکیل شده و به عنوان یکی از میوه جات پرخاصیت و خشکبار خوشمزه شناخته می شود. بطور کلی انجیر خشک از انجیرهای تازه سبز و سرخ به وجود می آید. بدین صورت که با بهره گیری از روش های صنعتی و سنی این میوه خوشمزه و دارای خواص مختلف را خشک می کنند. البته درخت انجیر خشک نیز وجود دارد و محصولات آن بطورکامل خشک به دست مصرف کنندگان می رسند. به عنوان مثال دسترسی به انجیر تازه (خیس) در تمام فصل های سال میسر نیست. اما با تهیه انجیر خشک در تمامی فصل ها می توان از آن بهره برد و بوسیله خواص انجیر خشک خیلی از اختلالات و مشکلات را برطرف ساخت. در هر ۱۰۰ گرم انجیر خشک، ۲۴۹ کالری وجود دارد این میزان کالری برای تامین انرژی موردنیاز بدن برای انجام کارهای روزانه مناسب می باشد و خطر ابتلاء به دیابت، قند خون و چربی را به حداقل میزان ممکن می رساند.
خواص انجیر خشک افزایش استواری استخوان ها و مفاصل: کلسیم موجود در انجیر خشک تا حد زیادی به افزایش تراکم استخوان ها و مفاصل کمک کرده و درصد ابتلاء به پوکی استخوان را به حداقل می رساند بطوریکه از این میوه به عنوان منبع سرشار از کلسیم یاد می شود. کاهش وزن سریع با انجیر خشک: همانطور که اشاره نمودیم انجیر سرشار از فیبر می باشد و با تقلیل احساس گرسنگی در فرد سبب کاهش وزن سریع می شود. ممانعت از پیری پوست و ریزش مو: چین و چروک های صورت و ریزش مو از عوارض شایع افزایش سن است. در این جهت انجیر خشک به لحاظ بهره مندی از انواع آنتی اکسیدان و مواد مغذی ضمن تقویت سلامت پوست و مو، از بروز چین و چروک و ریزش مو جلوگیری می کند. البته کیفیت و میزان اثرگذاری خواص انجیر خشک به عوامل مختلفی نظیر وراثت، سن، شرایط کار و نوع آب و هوایی محل زندگی بستگی دارد. تقویت حافظه بهبود عملکرد مغز و ممانعت از ابتلاء به بیماری آلزایمر: آنتی اکسیدان موجود در انجیر خشک سبب بهبود عملکرد حافظه و کاهش لطمه های ناشی از استرس به مغز شود. به همین دلیل با نحوه مصرف صحیح انجیر خشک تشکیل پلاک در بیماری آلزایمر را به تأخیر می اندازد و بدین ترتیب خطر ابتلاء به آلزایمر و زوال مغز تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. کاهش میزان قند خون و مناسب برای افراد دیابتی: برخی از افراد بر این عقیده اند که طعم شیرین انجیر خشک نشان دهنده میزان قند بالای آنست. در صورتیکه اصلاً اینگونه نیست و انجیر خشک به لحاظ این که برخورداری از ویتامین E، استرول، تانن و سایر ترکیبات فنلی میزان گلوکز خون را تا حد زیادی کم می کند. به همین دلیل یکی از خواص انجیر خشک به کاهش قند خون و تنظیم میزان انسولین در بدن اختصاص یافته است. خواص انجیر خشک برای معده انجیر خشک از دسته میوه های خوش طعم و دارای خواص عالی برای بهترین کارکرد بدن و سلامت دستگاه گوارش است. استفاده مستمر از انجیر خشک برای بهبود پروسه هضم غذا مناسب بوده و معده و روده را از هرگونه عفونت، باکتری و قارچ پاک می سازد. در حقیقت فیبر موجود در این میوه خواص انجیر خشک برای معده را دو چندان کرده و سبب بهبود عملکرد روده می گردد. بدین جهت مصرف انجیر پروسه هضم غذا، جذب مواد مغذی و دفع سایر مواد مضر را آسان می سازد و دیگر شاهد یبوست های دردآور و طولانی مدت نخواهد بود. با توجه به این که خیلی از مشکلات بدن از دستگاه گوارش سرچشمه می گیرد و بیشترین لطمه در این بین به معده وارد می گردد؛ استفاده از انجیر خشک را جدی بگیرید و روزانه حداقل ۷ تا ۱۰ انجیر بخورید. اگر به لحاظ مشکلات دندان قادر به جویدن انجیر خشک نیستید، از قبل آنرا در آب بیاندازید و بعد از یک الی دو ساعت آنرا بخورید. این کار سبب نرم تر شدن انجیرها شده و پروسه جویدن و جذب آنرا در بدن آسان تر می سازد.
فواید انجیر خشک در گلاب گاهی اوقات خشک بودن انجیر سبب شده تا افراد از خوردن آن امتناع کنند. در اینگونه موارد فقط قرار دادن انجیر خشک در آب و گلاب می تواند این مشکل را رفع کند. از آنجا که گلاب خاصیت ملین و آرام بخش دارد، بطور قطع قرار دادن انجیر خشک در آن سبب افزایش خواص انجیر خشک می شود. بطوریکه از انجیر خشک در گلاب برای درمان مشکلات دستگاه گوارش و یبوست استفاده می نمایند. از این ترکیب قدرتمند و عالی اغلب برای خردسالان و سالمندان که معده و سیستم گوارش نسبتاً ضعیف تری دارند، استفاده می شود. تا ضمن آرام شدن دردهای معده و روده شاهد بهبود پروسه هضم غذا و درمان کامل یبوست باشیم. البته سایر افراد نیز می توانند از این ترکیب خوشمزه بهره گیرند. لازم به ذکر است که مصرف بیش از اندازه این معجون سبب اسهال می شود؛ پس با آگاهی نسبت به نحوه مصرف صحیح انجیر خشک از فواید آن جهت بهبود معده و سایر بخش های دستگاه گوارش نهایت بهره را ببرید. فواید انجیر خشک برای روده آنتی اکسیدان و ویتامین های C و E موجود در انجیر خشک سبب بهبود عملکرد روده و افزایش حرکات آن می شوند. بدین جهت پروسه بلع و هضم غذا آسان تر و سریع تر به انجام می رسد. بعبارت دیگر با بهبود حرکات روده دفع مواد مضر از بدن نیز بهتر صورت می گیرد و دیگر شاهد بروز یبوست های دردناک و طولانی مدت نخواهید بود. هنگامی که احساس می کنید سیستم گوارش شما خصوصاً روده درست عمل نمی کند، خواص انجیر خشک را در ذهن تان یادآوری کنید. تا ضمن آشنایی با نحوه مصرف صحیح و اصولی انجیر خشک مشکلات و اختلالات روده و سایر قسمت های دستگاه گوارش را در مدت زمان کوتاه درمان نمائید. فواید انجیر خشک برای پوست و مو انجیر خشک با داشتن میزان کافی ویتامین C، ویتامین E و کلسیم سبب تقویت پوست می شود. علاوه بر این آنتی اکسیدان انجیر خشک نیز سبب پاکسازی رادیکال های آزاد شده و بدین نحو از ایجاد استرس اکسیداتیو جلوگیری به عمل می آورد. بدین ترتیب پوست در مقابل این قبیل لطمه ها در امان می ماند و منجر به ایجاد چین و چروک نمی گردد. عصاره انجیر خشک نیز خاصیت ضد کلاژنازی و ضد التهابی دارد. به همین دلیل با کاهش ملانین پوست سبب آبرسانی به تمامی منافذ می شود و شادی و نشاط پوست را به ارمغان می آورد. لازم به ذکر است که در برخی از موارد افراد از انجیر خشک به عنوان ماسک برای درمان انواع لک و آکنه روی صورت استفاده می نمایند. شما نیز در صورت تمایل می توانید بر طبق نحوه مصرف انجیر به عنوان ماسک همیشه پوستی شاداب، شفاف و زیبا داشته باشید.
خواص انجیر خشک در طب ایرانی انجیر یکی از میوه های خوشمزه و مغذی در طب سنتی مورد توجه خیلی از طبیبان قرار گرفته است. علاوه بر این در قرآن کریم نیز از این میوه نام برده شده است. که نشان دهنده بی شمار بودن خواص انجیر خشک سبز و سرخ است. ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم انجیر تازه برابر با ۷۹ کالری دارد. در صورتیکه ارزش غذایی همین مقدار (۱۰۰ گرم) انجیر خشک ۲۴۹ کالری است. که بیان کننده افزایش خواص و انرژی انجیر خشک است. پس در صورت نیاز تا حد امکان اهتمام کنید که انجیر خشک برای مصارف شخصی تهیه نموده و از آن استفاده کنید. همین طور برای بهبود عملکرد معده و پروسه هضم غذا و جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش، رفع سو هاضمه و افزایش میزان اشتها، بهبود کیفیت سوخت و ساز بدن و جذب حداکثر مواد مغذی و املاح معدنی، افزایش پروسه خون سازی در بدن و تقویت قوای جنسی، زیاد شدن میزان اسپرم و افزایش درصد باروری در مردان و زنان، تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع مشکلات ویروسی نظیر گلودرد، تامین انرژی موردنیاز بدن و کاهش وزن در مدت زمان کوتاه، افزایش میزان شیر در زنان حامله و دوران شیردهی، درمان مشکلات معده و رفع کامل یبوست، برای بهبود عملکرد تخمدان ها و پاکسازی رحم قبل و پس از دوره قاعدگی، تامین قند موردنیاز بدن و کاهش خطر ابتلاء به دیابت بسیار مفید می باشد. انجیر خشک دارای خواص فراوان و فواید بالقوه برای سلامتی انسان است. از بهبود هضم غذا گرفته تا درمان سخت ترین بیماریها با بهره گیری از خواص انجیر خشک قابل درمان می باشد. بدین سبب آشنایی با فواید انجیر خشک و همین طور نحوه مصرف صحیح آن بی تأثیر نخواهد بود و می تواند به عنوان یک کلید و راه حل اساسی، شفابخش خیلی از بیماریها و اختلالات باشد. از آنجا که پیشگیری و کنترل دو اصل مهم برای درمان خیلی از بیماریها هستند، هرگونه تغییر در اشتها، عملکرد سیستم گوارش، قلب، اعصاب و غیره را جدی بگیرید.
منبع: yescafe.ir