نکات سلامت و تغذیه ای ماه مبارک رمضان

به گزارش یسکافه، متخصص تغذیه اظهار داشت: با برنامه ریزی صحیح در وعده های سحری و افطار، از ضعف، تشنگی و مشکلات گوارشی جلوگیری کنید.
آزیتا حکمت دوش متخصص تغذیه، استاد گروه تغذیه بالینی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: با نزدیک شدن به ماه رمضان، خیلی از افراد بدنبال راهکارهایی برای حفظ انرژی و سلامت خود در طول روزه داری هستند. تغذیه مناسب نقش برجسته ی در پیش گیری از ضعف، تشنگی و مشکلات گوارشی دارد. حکمت دوش اضافه کرد: در ماه رمضان، وعده افطار بهتر است با یک نوشیدنی ولرم مانند شیر، آب یا چای کم رنگ شروع شود. برای تنظیم قند خون، مصرف مقادیر کمی ماده شیرین مانند یک تا دو عدد خرما سفارش می شود. بعد از آن، می توان از غذاهای سبک مانند نان و پنیر و سبزی یا غذاهای نرم مانند فرنی و سوپ رقیق استفاده کرد. مصرف این مواد به میزان کم موجب می شود معده به تدریج آماده پذیرش غذا شود. در ادامه، در صورت تمایل، مصرف یک تا دو عدد میوه نیز مناسب خواهد بود.
بگفته وی؛ افرادی که دیرتر می خوابند، می توانند یک وعده شام سبک داشته باشند، اما آنهایی که زود می خوابند، بهتر است وعده شام را حذف کرده و بر وعده سحری تمرکز کنند. حذف وعده شام خصوصاً برای افرادی که اضافه وزن دارند، سفارش می شود. اهمیت وعده سحری و ترکیب مناسب آن حکمت دوش اشاره کرد: در وعده سحری، مصرف پروتئین های با کیفیت مانند مرغ، ماهی، گوشت و تخم مرغ ضرورت دارد. همچنین، استفاده از حبوبات، سبزیجات و میوه ها سفارش می شود، برای اینکه این مواد به جذب تدریجی آب کمک کرده و احساس تشنگی را به تأخیر می اندازند. تلفیقی از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان، برنج و سیب زمینی همراه با پروتئین و سبزیجات، یک وعده متعادل و مناسب برای سحری را تشکیل می دهد. بهتر است از غذاهای پرچرب پرهیز شود.
پرهیز از مشکلات گوارشی و حفظ سلامت بدن وی ادامه داد: برای ممانعت از مشکلات گوارشی مانند رفلاکس، سفارش می شود افراد بعد از خوردن سحری بلا فاصله نخوابند و حداقل یک تا دو ساعت فاصله زمانی پیش از خوابیدن داشته باشند. همچنین، مصرف سبزیجات، میوه ها و ماست در وعده سحری به پیش گیری از یبوست و تامین آب مورد نیاز بدن کمک می نماید. حکمت دوش اظهار داشت: در مورد مکمل های غذایی، در صورتیکه فرد بتواند از تمامی گروههای غذایی استفاده نماید، نیاز به مصرف مکمل ندارد. اما در صورت کمبود یا نداشتن فرصت کافی برای دریافت همه مواد مغذی، می توان روزانه یک عدد مولتی ویتامین مینرال مصرف کرد. افراد دارای کمبودهای تغذیه ای باید با مشورت پزشک از مکمل های مناسب بهره گیرند. لزوم مشورت با پزشک برای افراد دیابتی او در آخر اشاره کرد: در مورد روزه داری افراد دیابتی، این امر بستگی به شرایط فرد دارد. افراد دچار دیابت که قند خون کنترل شده دارند و از انسولین استفاده نمی کنند، ممکنست بتوانند روزه بگیرند، اما این امر باید حتما تحت نظر پزشک معالج بررسی شود.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.