مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است
|یسکافه: یسکافه: رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران، مصرف آنتی بیوتیک در کشورمان را بالاتر از استاندارد جهانی دانست.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مریم تاج آبادی ابراهیمی، از صرفه جویی ۲۰۰ میلیون دلاری با تولید محصولات پروبیوتیک در کشور آگاهی داد و اظهار داشت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بین المللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این زمینه نائل شویم. رییس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران اضافه کرد: ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که از استاندارد جهانی بالاتر است و خیلی از بیماران به سبب مصرف آن گرفتار عفونت می شوند در صورتیکه مصرف محصولات پروبیوتیک موجب مقابله این عفونت ها می شود. وی گفت: استفاده از محصولات پروبیوتیک با اهمیت ترین عامل پیشگیری کننده از عفونت های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها است و موجب کاهش هزینه های سلامت می شود. تاج آبادی ابراهیمی اشاره کرد: با توجه به این که جمعیت کشور به سوی سالمندی پیش می رود، خطر ابتلاء به برخی بیماریها همچون بیماریهای متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز بیشتر می شود، در صورتیکه مصرف محصولات پروبیوتیک در ممانعت از ابتلاء به این بیماریها اثرگذار است. وی با تأکید بر این که ارتقا آگاهی مردم در مورد مصرف محصولات پروبیوتیک لازمست، اظهار داشت: هم اکنون دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری می نماید برای اینکه هر روز مشاهده می شود که فواید زیادی بطور مثال در درمان دیابت، برخی بیماریهای مغز و اعصاب، برخی سرطان ها، بیماریهای قلبی – عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و غیره دارد. تاج آبادی ابراهیمی اظهار داشت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو می تواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد. وی اضافه کرد: مقوله ای که در حوزه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح بوده کاربرد آنها در عرصه دامپروری و آبزیان با هدف ارتقا سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در مقابل انواع ویروس ها، باکتری ها و انگل ها است. رییس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران اضافه کرد: لازم است محصولات دام، طیور و آبزیان بصورت غنی شده مورد استفاده انسان ها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و غیره افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهره مند شوند. تاج آبادی ابراهیمی با تأکید بر مصرف منطقی مکمل ها اظهار داشت: مکمل های پروبیوتیک نیز موجود بوده که افراد می توانند باتوجه به نیاز بدنشان آنها را بهره گیرند. وی با اشاره به ششمین کنگره بین المللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند که اول تا سوم اسفندماه برگزار می شود، اظهار داشت: در این کنگره نگاه ویژه ای به بحث مقاومت های آنتی بیوتیک داریم که با حضور کارشناسان و اساتید از کشورهایی مانند استرالیا و چین بحث و تبادل نظر می شود. در ادامه، محمود مقتداتی عضو سندیکای تولید کنندگان محصولات پروبیوتیک کشور اظهار داشت: پروبیوتیک ها در کشور پس از سال ها تحقیقات، بازار خوبی دارد اما هنوز به جایگاه اصلی در منطقه دست نیافته برای اینکه در کشورهای پیشرفته میان مردم شناخته شده تر است و بیشتر مصرف می شود. وی ادامه داد: ایران به عنوان تولید کننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از نظر قیمتی هم مناسب تر بوده و لازم است به بازارهای منطقه ای ورود پیدا نماییم. مقتدایی اشاره کرد: حال سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در کشور فعالیت دارند و علاوه بر تولید داخل، می توانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند. در ادامه وحید مفید عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز اظهار داشت: یک سری از غذاها (غذاهای فراسودمند) ارزش تغذیه ای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیک ها جزو آنها بوده و برای سلامتی بسیار مفید هستند. دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران اضافه کرد: فرهنگ سازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه بسیار لازم است و باید اطلاع رسانی در مورد فواید مفید این غذاها گسترش یابند برای اینکه تحقیقات زیادی بر روی محصولات در کشور شده و ارزش بالایی غذایی آنها ثابت شده است. مفید اشاره کرد: در کنگره امسال ۴۵۰ مقاله بصورت سخنرانی و پوستر داریم و کارگاه های آموزشی نیز انجام می شود.
منبع: yescafe.ir