کاهش خطر بیماری های قلبی با روشی ساده

به گزارش یسکافه، تحقیقات اخیر نشان داده است که یک صبحانه خوب می تواند به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی کمک نماید.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید می گوید برای داشتن قلب سالم، بهترین صبحانه صبحانه ای است که ۲۰ تا ۳۰ درصد از کالری مورد نیاز در روز را تأمین کند.
مطالعه نشان داده است که یک صبحانه خوب امکان دارد عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی را در افراد مسن کم کند.
این مطالعه از این نظر منحصر به فرد است که هم محتوای کالری صبحانه و هم کیفیت غذاهای مصرف شده و تاثیر آنها بر سلامت قلب را بررسی می کند.
محققان اسپانیایی در این مطالعه، کارآزمایی اولیه فواید نسبی رژیم مدیترانه ای را با و بدون فعالیت بدنی قابل توجه بررسی کردند.
۳۸۳ نفر در این مطالعه شرکت نمودند. زنان بین ۶۰ تا ۷۵ سال و مردان ۵۵ تا ۷۵ سال سن داشتند.
همه آنها دارای اضافه وزن یا چاق بودند، با شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۷ تا ۴۰ کیلوگرم بر متر مربع. آنها همینطور حداقل سه نشانگر سندرم متابولیک داشتند. این مطالعه پیشرفت شرکت کنندگان را به مدت ۳۶ ماه پیگیری کرد.
محققان دریافتند که یک صبحانه بهینه و مطلوب امکان دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد نیاز روزانه شرکت کنندگان به کالری را تأمین کند.
آنها اندازه گیری های در رابطه با سلامت قلبی عروقی را برای اشخاصی که کمتر از این مقدار یا بیشتر از آن مصرف می کردند، پیگیری کردند.
در پایان مطالعه، اشخاصی که کمتر از ۲۰ درصد یا بیشتر از ۳۰ درصد از کالری روزانه خویش را در وعده صبحانه مصرف کرده بودند، نسبت به اشخاصی که مقدار سفارش شده را دریافت کرده بودند، افزایش بیشتری در BMI و دور کمر داشتند.
آنها همینطور سطوح بالاتری از تری گلیسیرید و سطوح پایین تر HDL یا کلسترول خوب نسبت به کسانیکه ۲۰ تا ۳۰ درصد از انرژی خویش را در شروع روز مصرف می کردند، داشتند.
برای ارزیابی کیفیت غذای صبحانه، محققان از شاخص تعادل وعده غذایی استفاده کردند که کیفیت وعده غذایی را بر مبنای محتوای ۹ ماده مغذی آن تخمین می زند. این موارد شامل پروتئین، چربی کل، فیبر، پتاسیم، کلسیم، آهن، سدیم، قندهای افزودنی و چربی اشباع شده است.
میانگین وزنی شرکت کنندگان از کیفیت صبحانه به شکل «متوسط»، «کم» یا «بالا» بر مبنای مقیاس ۰ تا ۱۰۰ نمره گذاری شد.
پس از ۳۶ ماه، برای کسانیکه صبحانه ای باکیفیت پایین خورده بودند، محققان افزایش بیشتری در دور کمر، تری گلیسیرید بالاتر، کلسترول HDL پایین تر و کاهش نرخ تخمینی فیلتراسیون گلومرولی در مقایسه با اشخاصی که صبحانه باکیفیت متوسط یا باکیفیت بالا خورده بودند، مشاهده نمودند.
تری گلیسیریدها چربی های موجود در خون هستند که می توانند در خطر حمله قلبی و سکته مغزی نقش داشته باشند. میزان فیلتراسیون گلومرولی اندازه گیری عملکرد کلیه است.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.