مقصران اصلی آلودگی هوای تهران

یسکافه: آلودگی هوا بار دیگر بر جان تهرانی ها چنگ انداخته است، به شکلی که تهرانی ها از شروع زمستان 18 روز هوای آلوده تنفس کرده اند. دلیلهای مختلفی برای این وضعیت برشمرده می شود؛ از وضعیت منابع متحرک گرفته تا پسماند سوزی و… اما بگفته معاون انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران بیشتر معضل محیط زیستی استان تهران مانند آلودگی هوا ناشی از فعالیت واحدهای صنفی و واحدهای بدون مجوز آلاینده هستند.

زهره عبادتی در گفت و گو با ایسنا اضافه کرد: واحدهای مجاز و دارای مجوز برای تمدید شدن پروانه های خود باید استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمایند ولی عمده آلایندگی در سطح استان به سبب فعالیت واحدهای صنفی و غیرمجاز می باشد. سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه استقرار و فعالیت این واحدها هیچ نقشی ندارد و آنها را طی گشت و پایش های زیست محیطی و با مشاهده آلودگی های آنها شناسایی می نماییم.

وی افزود: همچون این واحدها می توان به کوره های ذغال گیری اشاره نمود. همکاران ما با دستور مراجع قضایی حدود ۱۰۰ دهنه کوره ذغال را از اول سال تا حالا تخریب کرده اند. اینگونه واحدها فاقد مجوز هستند و با تغییر کاربری بصورت بدون مجوز در اراضی ملی به وجود آمده اند بدین سبب اداره کل محیط زیست استان تهران مجبور است برای جلوگیری ار تولید دود آلوده، این واحدها را به دستگاه قضایی جهت تخریب معرفی نماید.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران درباره ی صنایع آلاینده اظهار داشت: صنایع اگر مشکل زیست محیطی داشته باشند، محیط زیست به آنها اخطاریه می دهد. برنامه رفع آلایندگی به ما می دهند و به شکلی نیست که واحد صنعتی مجوز تولید آلودگی را داشته باشند. در صورت آلایندگی اسامی آنها جزو لیست صنایع آلاینده محیط زیست قرار می گیرد و مجبور به پرداخت جریمه های سنگین می شوند.

وی در ادامه پسماندسوزی را آلاینده ای مهم در تهران ذکر و اظهارکرد: برخی افراد حجم قابل توجهی پسماند را تخلیه می کنند، آتش می زنند و متواری می شوند بدین سبب نمی توان متخلف را شناسایی کرد بدین سبب با آلودگی با منشاء غیرمشخص روبرو می باشیم که سهم قابل توجهی در آلودگی هوا دارند که در سیاهه انتشار محاسبه نشده است.

عبادتی با اعلان اینکه در سیاهه انتشار جدید باید به پسماندسوزی توجه گردد، اظهار داشت: این مساله را به متولیان اعلام کردیم و احتمال دارد اگر راه و روشی برای محاسبه آن وجود داشته باشد، در سیاهه انتشار دیده شود ولی خیلی دشوار است چون قابل تخمین نیست بدین سبب محاسبه آن در انتشار آلاینده ها بسیار مشکل است.

وی با اشاره به نقش سازمان های متولی در کنترل پسماندسوزی اظهارکرد: مشکل این است که دستگاه های متولی نظارت لازم را اعمال نمی کنند و این عملکرد موجب افزایش آلودگی هوا می شود. اگر مدیران اجرائی در شهرها و بخش ها وظیفه نظارتی خودرا درست انجام دهند، متخلفان جرات به پسماند سوزی پیدا نمی کنند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان تهران درباره ی راهکارهای کاهش آلودگی هوای پایتخت اظهار داشت: اولویت برای کاهش آلودگی هوای پایتخت توسعه حمل و نقل عمومی و از رده خارج کردن خودرو های فرسوده است اما در کنار آن سایر منابع آلاینده مثل آلایندگی واحدهای بدون مجوز و صنفی را باید درنظر بگیریم بدین سبب یکی از راه حل ها محدودکردن چنین کارهای آلاینده ای در استانها و کلانشهرهایی مثل تهران است.

وی افزود: یکی از اشکالات این است که هر فعالیت صنفی در درگاه ملی مجوزها بدون محدودیت می تواند مجوز بگیرد. خواسته ما این است که محدودیتی برای استانهای آلوده ای مثل تهران برای تعداد گرفتن مجوز واحدهای صنفی آلاینده مثل ریخته گری لحاظ شود. این کار کمک زیادی به جلوگیری از استقرار این صنایع آلاینده می کند.

عبادتی در آخر اظهارکرد: همه صنایع و واحدهای صنعتی بزرگ مقیاس را شناسایی کردیم و از صنایع و واحدهای گرفتار آلایندگی خواستیم برنامه های مدیریت آلودگی را ارائه دهند و مبادرت به رفع آلودگی کنند. خوشبختانه همکاری می کنند. به عنوان مثال کارخانه سیمان تهران قراردادی برای بروزرسانی فیلتراسیون یکی از واحدهای آلاینده خود با یک شرکت منعقد کرده است و بخش زیادی از آلودگی هوای آن با تحقق این اقدام رفع می شود.

منبع:

برچسب ها:, ,

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.