غذاهایی که خطر سرطان روده بزرگ را می افزایند

یسکافه: غذاهای فرآوری شده چرب، شور و شیرین می توانند با تحریک التهاب مزمن در روده، خطر مبتلاشدن به سرطان روده بزرگ را در افراد بالا برند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران گزارش دادند که در یک مطالعه جدید، تومورهای روده بزرگ گرفته شده از افراد با رژیم غذایی ضعیف دارای سطوح بالاتری از مواد بیوشیمیایی پیش التهابی و همین طور سطوح پایین تری از موادی بودند که التهاب را کم می کنند و موجب بهبودی می شوند.
دکتر «تیموتی یتمن»، پروفسور جراحی از دانشگاه فلوریدا جنوبی، اظهار داشت: «به خوبی مشخص شده است بیمارانی که رژیم غذایی ناسالم دارند، التهاب در بدنشان بالا رفته است.»
یتمن در بیانیه دانشگاه اضافه کرد: «ما حالا این التهاب را در خود تومورهای روده بزرگ می بینیم و سرطان مانند یک زخم مزمن است که خوب نمی گردد. اگر بدن با غذاهای فوق فرآوری شده تغذیه شود، توانایی آن برای التیام زخم به سبب التهاب و سرکوب سیستم ایمنی کاهش پیدا می کند که در نهایت به سرطان اجازه پیشرفت می دهد.»
غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که با بهره گیری از روش های صنعتی مملو از چربی، نشاسته، قند، نمک و روغن های هیدروژنه ناسالم تولید شده اند. این افزودنی ها به ماندگاری محصولات بیشتر کمک می کنند.
به گفته پژوهشگران، نمونه هایی از غذاهای فوق فرآوری شده شامل فست فود، بستنی، گوشت اغذیه فروشی، هات داگ، چیپس، غلات صبحانه، نوشیدنی های گازدار، و سوپ های بسته بندی شده است.
طبق گفته کلینیک کلیولند، غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش ریسک بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع ۲ مرتبط می باشد.
برای این مطالعه، پژوهشگران ۱۶۲ نمونه سرطان روده بزرگ گرفته شده از بیماران تحت درمان در بیمارستان عمومی تامپا در فلوریدا را تحلیل و بررسی کردند.
نتایج نشان داد که رژیم غذایی می تواند بر سطوح مواد شیمیایی بدن تأثیر بگذارد که با سرطان روده بزرگ مقابله می کنند یا آنرا گسترش می دهند.
به عنوان مثال، بگفته پژوهشگران، غذاهای فرآوری نشده سالم مانند خرچنگ، ماهی قزل آلا، اسفناج، کلم بروکسل و تکه های بدون چربی گوشت با افزایش سطوح مواد شیمیایی که التهاب را سرکوب می کنند، مرتبط هستند.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.