غذاهای فوق فرآوری شده در بروز بیماری پوستی پسوریازیس نقش دارند
|یسکافه: غذاهای فوق فرآوری شده با بی شماری از مشکلات سلامتی مرتبط هستند و یک مطالعه جدید نشان میدهد که بیماری پوستی خود ایمنی پسوریازیس هم ممکنست به این لیست اضافه شود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تیمی به سرپرستی دکتر «امیلی اسبیدیان»، متخصص پوست در بیمارستان هنری ماندر فرانسه، می گوید: «نتایج این مطالعه ارتباط بین مصرف غذای فوق فرآوری شده بالا و وضعیت پسوریازیس فعال را نشان داد».
غذاهای فوق فرآوری شده بیش از مواد استخراج شده از غذاهای کامل مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزوده تولید می شوند. آنها همین طور حاوی قشر بزرگی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و پایدارتر کند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها.
به عنوان مثال می توان به محصولات پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، و محصولات آماده یا آماده برای گرم کردن اشاره نمود.
به گفته تیم مطالعه، مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده با بیماریهای مختلفی همچون دیابت نوع ۲، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای التهابی روده مرتبط می باشد.
محققان در این مطالعه به بررسی این مساله پرداختند که آیا این غذاها روی پسوریازیس تأثیر دارند یا نه. آنها سوابق بالاتر از ۱۸۵۰۰ نفر را که در یک پایگاه داده بهداشتی بزرگ فرانسه شرکت کرده بودند، بررسی کردند. داده ها از اواخر سال ۲۰۲۱ تا اواسط سال ۲۰۲۲ به دست آمده بود.
در مجموع ۱۸۲۵ نفر پسوریازیس داشتند و در ۸۰۲ مورد، این بیماری “فعال” درنظر گرفته شد.
در میان سوالات دیگر، از مردم در مورد مصرف غذاهای فوق فرآوری شده بر حسب گرم در روز پرسیده شد.
محققان دریافتند بعد از در نظرگرفتن سایر عوامل خطر پسوریازیس، افراد دچار بیماری فعال در مقایسه با افرادی که هیچ گاه پسوریازیس نداشته اند، ۳۶ درصد بیشتر احتمال دارد که بالاترین مصرف غذای فوق فرآوری شده روزانه را داشته باشند.
منبع: yescafe.ir