یافته محققان دانمارکی؛ با این نوشیدنی لاغر شوید

یسکافه: به گزارش یسکافه، کافستول یک ترکیب طبیعی موجود در قهوه فیلتر نشده است که امکان دارد برای جنبه های خاصی از سلامت متابولیک مفید باشد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، تحقیقات جدید نشان داده است که ۶ میلی گرم کافستول دو بار در روز به مدت ۱۲ هفته امکان دارد وزن و چربی بدن را کمی کم کند، اما حساسیت به انسولین یا تحمل گلوکز را بهبود نمی بخشد.
کافستول یک ترکیب دی ترپن طبیعی است که در قهوه یافت می شود، بخصوص قهوه ای که از راه روش های فیلتر نشده مانند قهوه جوشانده، ترک، فرنچ پرس و قهوه اسپرسو دم می شود.
در سالهای اخیر، تیمی از محققان دانمارکی تاثیر کافستول را بر حساسیت به انسولین و سایر نشانگرهای سلامت متابولیک مطالعه کرده اند. یافته های اولیه آنها نشان داد که کافستول امکان دارد به جلوگیری از دیابت نوع ۲ کمک نماید.
در مطالعات سلولی، آنها مشاهده نمودند که کافستول ترشح انسولین و جذب گلوکز را زیاد می کند، در حالیکه در موش های دیابتی، حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و سطح قند خون را می کاهد.
آنها همینطور اثرات کافستول – و کاهوول – را در شرکت کنندگان دچار چاقی شکمی و دیابت نوع ۲ بررسی کردند.
آنها دریافتند که به نظر می آید این ترکیبات برای مدت کوتاهی گلوکز را کم می کنند، بخصوص در کسانیکه دچار دیابت نوع ۲ هستند.
در آخرین کارآزمایی، هدف محققان ارزیابی این بود که آیا کافستول خالص بر حساسیت انسولین و تحمل گلوکز در افراد سالم با دور کمر بالا که یک عامل خطر دیابت است، تاثیر می گذارد یا خیر.
این مطالعه در مرکز دیابت استنو آرهوس، بیمارستان دانشگاه آرهوس در دانمارک انجام شد و شامل ۴۰ مرد و زن بالغ ۲۵ تا ۷۸ ساله بود که دور کمر آنها را در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ قرار می داد، یعنی:
• بیشتر از ۱۰۲ سانتی متر برای مردان
• بیشتر از ۸۸ سانتی متر برای زنان.
محققان شرکت کنندگان را به شکل تصادفی انتخاب کردند تا کپسول های ۶ میلی گرمی کافستول یا دارونما را دو بار در روز در وعده صبحانه و شام در خلال یک دوره ۱۲ هفته ای دریافت نمایند.
شش هفته بعد از مداخله، محققان عملکرد کبد و کلیه شرکت کنندگان را از راه نمونه خون ارزیابی کردند.
محققان معتقد بودند که مصرف کافستول به مدت ۱۲ هفته امکان دارد حساسیت به انسولین و سایر نشانگرهای متابولیک را بهبود بخشد.
برخلاف انتظار، آنها دریافتند که مصرف ۶ میلی گرم کافستول دو بار در روز، تحمل گلوکز یا حساسیت به انسولین را بهبود نمی بخشد.
با این حال، در مقایسه با دارونما، کافستول وزن بدن، چربی احشایی و یک آنزیم کبدی به نام گاما گلوتامیل ترانسفراز را به ترتیب ۲، ۵ و ۱۵ درصد کم کرد.
همچنین به نظر می رسید که کافستول نحوه پردازش چربی در بدن را تغییر دهد. گروه کافستول سطوح اسید چرب آزاد اولیه بالاتری را بعد از مداخله نشان داد که به صورت بالقوه نشان دهنده افزایش نامطلوب مقاومت به انسولین در بافت های چربی است.
کارشناسان می گویند تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما در حد اعتدال، مصرف قهوه فیلتر نشده امکان دارد فواید سلامتی داشته باشد.

منبع:

برچسب ها:, , ,

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.