اسماعیل زاده عنوان کرد؛ میان وعده های سالم برای دانش آموزان
|یسکافه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به خانواده ها سفارش کرد از میان وعده های سالم برای تغذیه دانش آموزان در ساعات مدرسه و خانه بهره گیرند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، با تأکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی برای تامین سلامتی دانش آموزان، اظهار داشت: خوراکی هایی که در کیف دانش آموزان به عنوان میان وعده مدرسه برای زنگ تفریح می گذارید، بهتر است تلفیقی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات باشند. وی ادامه داد: میوه ها و سبزیجات، یکی از انتخاب های مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب می شوند که سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان و فیبر هستند و می توانند علاوه بر تامین قسمتی از نیاز دانش آموزان به ویتامین هایی چون، ویتامین A، C و ویتامین های گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنند. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینه های مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را می توان بصورت ساندویج سالم برای دانش آموز آماده کرد، منظور از ساندویج سالم یعنی ساندویج هایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی خوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافل های خانگی و یا الویه و همبرگر، باشد. وی اظهار داشت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نان های سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگت های سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامه ای به سبب چربی بالا نیز استفاده نکنید. وی با تأکید بر پرهیز از تهیه ساندویج های سوسیس و کالباس، بیان کرد: یکی از مواد غذایی که اینروزها خیلی از خردسالان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که سفارش می شود مصرف این کره به هفته ای یک دفعه محدود شود، چونکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و باتوجه به کم تحرکی در کودکان، می تواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی گرفتار اضافه وزن و چاقی است، باید کره بادام زمینی به ماهی یک دفعه محدود شود. اسماعیل زاده اضافه کرد: سمنو هم سرشار از ویتامین های گروه B است و می تواند به تامین قسمتی از نیازهای دانش آموزان کمک کند؛ کدو حلوایی بصورت بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش آموزان است. با توجه به این که فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوآنزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید می شود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیش گیری از مبتلاشدن به بیماریهای فصلی کمک می کنند. بدین سبب اهتمام کنید از این مواد غذایی هر روز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: همین طور بهتر است از شیرهای ساده بجای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به سبب میزان قند بالا و بجای کیک و بیسکویت ها به ویژه کرم دار، از بیسکویت های سبوس دار استفاده گردد.