کارشناس سازمان غذا و دارو توصیه کرد؛ نان تیره بخورید
|به گزارش یسکافه، کارشناس اداره کل غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، بر استفاده از نان های تیره اصرار کرد و اظهار داشت: سبوس، ارزش غذایی را بیشتر می کند.
زهره پوراحمد، در گفت و گو با خبرنگار مهر، به هموطنان سفارش کرد از نان هایی که با آرد کامل، خمیر ترش یا خمیر مایه تهیه شده اند بهره گیرند. وی اظهار داشت: نان های تیره به سبب وجود درصد بالای سبوس، افزایش دهنده ارزش غذایی نان هستند. پوراحمد ضمن مقایسه میانگین مصرف نان در ایران و سایر کشورها، اضافه کرد: سرانه مصرف نان در کشور دو تا سه برابر میانگین کشورهای جهان است. وی درباب اهمیت وجود سبوس در نوع آردی که برای تهیه نان استفاده می شود، اظهار داشت: سبوس گندم غنی ترین منبع غذایی فیبرهای غذایی نامحلول و الیاف گیاهی شمرده می شود. پوراحمد افزود: سبوس دارای ویتامین های گروه B، C، E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است. نان های تیره دارای سبوس بیشتر است ولی ذائقه غذایی مردم ما به نان های روشن بیشتر گرایش دارد. وی با اعلان اینکه استفاده از آرد سفید بدون سبوس سبب افزایش قندخون و در نتیجه افزایش انسولین در بدن می شود، تاکید کرد: این موارد موجب بروز چاقی، کبد چرب و دیابت نوع ۲ و حتی در بعضی موارد موجب بروز سرطان های دستگاه گوارش می شود. پوراحمد اظهار داشت: از آنجائیکه سازمان غذا و دارو رسالت نظارت بر ایمنی و بهداشت کالاهای سلامت محور را بر عهده دارد، بازرسی از کارخانجات تولید آرد تحت پوشش و نانوایی ها بصورت مستمر انجام می شوند و محصولات تولیدی مورد آزمایش قرار می گیرند. او در آخر هموطنان را به مصرف نان های تیره با آرد کامل و حاوی سبوس بیش از قبیل نان سنگک سفارش و اشاره کرد: افزایش آگاهی و مطالبه مردم از نانوایی ها می تواند نقش به سزایی در تشویق پخت نان با آرد کامل در نانوایی ها داشته باشد.
منبع: یسکافه