ادامه خیزش گرد و خاک در شرق کشور تا ۲ روز آینده
|به گزارش یسکافه، رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به وزش بادهای 120 روزه در شرق کشور اظهار داشت: وزش باد خیلی شدید و خیزش گرد و خاک در جنوب خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان تا دو روز آینده پیش بینی می شود.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا طی روزهای اخیر وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک تنفس را در شرق کشور دشوار کرده است، به شکلی که طوفان گرد و خاک شنبه (۲۷ مرداد) از ترکمنستان وارد مشهد شد و شعاع دید افقی در فرودگاه این شهر را به ۱۰۰۰ متر کم کرد علاوه بر مشهد برخی مناطق دیگر استان خراسان رضوی نیز با گردوخاک ناشی از این طوفان مواجه گشتند.
صبح روز گذشته (۲۸ مرداد) نیز گردوخاک گسترده خیلی از مناطق استانهای خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان را فرا گرفت و شاخص کیفیت هوا در بیرجند را به بالاترین سطح آلودگی یعنی ۵۰۰ واحد رساند. میانگین روزانه شاخص کیفیت هوای زاهدان نیز بالاترین سطح آلودگی را تجربه نمود. گردوخاک شدید شهر مرزی میرجاوه در فاصله ۷۰ کیلومتری زاهدان را نیز فرا گرفت و سبب شد تا شعاع دید افقی در محدوده ایستگاه هواشناسی این شهر به ۳۵۰ متر کم شود.
بیشتر بخوانید:
گردوخاک گسترده در شرق کشور
صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا درباره علت وقوع طوفان گرد و خاک در شرق کشور اظهارکرد: بادهای ۱۲۰ روزه به مدت طولانی می وزند و گاهی اوقات شدت می گیرند. میزان شدت این بادها به نحوه تعامل کم فشار حرارتی که روی پاکستان قرار می گیرد با پرفشاری که از عرض های شمالی وارد می شود، بستگی دارد.
وی افزود: طی دو روز آینده احتمال افزایش آلودگی هوای جنوب خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان به ۵۰۰ واحد یعنی بالاترین سطح آلودگی وجود دارد ولی میزان آلودگی هوای خراسان رضوی کمتر خواهد بود.
رییس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی در پاسخ به این پرسش که منشاء گرد و خاک بیشتر داخلی است یا خارجی؟ اظهار داشت: منشاء گرد و خاک این روزهای شرق کشور قابل تفکیک نیسن البته نسبت به سال قبل گرد و خاک کمتر است چونکه پارینه خیلی شدیدتر بود ولی بارش به شکلی نبوده که بتواند مانع خیزش گرد و خاک شود.
ضیاییان در آخر اشاره کرد: بارندگی که بهار امسال در شرق کشور روی داد و منجر به وقوع سیل شد، مربوط به بلوچستان بود و قسمت سیستان و مناطق شمالی آن از کانون های گرد و غباری متاثر هستند و قسمتی از آن دریاچه هامون نشات می گیرد که به سبب خشکی به کانون گرد و غبار تبدیل گشته است.
منبع: یسکافه