یافته های مطالعه جدید محقق ایرانی دانشگاه بوستون؛ افزایش مصرف نوشیدنی های شیرین در میان کودکان

به گزارش یسکافه، یک مطالعه جدید نشان داده است که کودکان و نوجوانان در سراسر دنیا نوشیدنی های شیرین بیشتری مصرف می کنند و خطر مبتلا شدن به مشکلات سلامتی در آینده در آنها افزایش خواهد یافت.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، طبق گزارش اخیر محققان، جوانان در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال ۱۹۹۰ نزدیک به ۲۳ درصد بیشتر از نوشیدنی های شیرین شده با قند مصرف کردند.
«لورا لارا کاستور»، سرپرست تیم پژوهش از دانشگاه واشنگتن، می گوید: «نوشیدنی های قندی افزایش وزن و خطر چاقی را می افزایند، ازاین رو حتی اگر بچه ها در جوانی اغلب به دیابت یا بیماری های قلبی عروقی مبتلا نشوند، می تواند تأثیرات قابل توجهی در آینده داشته باشد.»
به گفته محققان، این مطالعه نخستین تخمین جهانی از مصرف نوشیدنی های شیرین توسط کودکان و نوجوانان را عرضه می دهد.
برای این مطالعه، محققان داده های بیشتر از ۱۲۰۰ نظرسنجی را که در طول دوره مطالعه سه دهه انجام شده بود، تحلیل و بررسی کردند. داده ها عادات غذایی کودکان از ۱۸۵ کشور را ارزیابی کردند.
تیم تحقیقاتی بطور دقیق تر مصرف نوشابه، نوشیدنی های آبمیوه، نوشیدنی های انرژی زا، نوشیدنی های ورزشی و نوشیدنی های میوه ای شیرین شده خانگی را مورد بررسی قرار دادند. تعریف آنها از نوشیدنی های شیرین شامل ۱۰۰٪ آب میوه، نوشابه های رژیمی یا شیرهای شیرین نمی شد.
مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند به صورت متوسط ۳.۶ وعده در هفته در سطح جهان بود و از ۱.۳ وعده در هفته در جنوب آسیا تا ۹.۱ در آمریکای لاتین و کارائیب متغیر بود.
کودکان و نوجوانان در ۵۶ کشور که نماینده ۲۳۸ میلیون جوان – حدود ۱۰ درصد از جمعیت جوانان جهان- بودند به صورت متوسط هفت وعده یا بیشتر نوشیدنی در هفته مصرف می کنند.
کشورهایی که کودکانشان بیشترین نوشیدنی های قندی را مصرف می کنند عبارتند از مکزیک (۱۰.۱ وعده در هفته)، اوگاندا (۶.۹)، پاکستان (۶.۴)، آفریقای جنوبی (۶.۲) و ایالات متحده (۶.۲).
محققان دریافتند بیشترین افزایش مصرف در جنوب صحرای آفریقا رخ داده است، جایی که میانگین وعده های هفتگی کودکان ۱۰۶ درصد افزایش پیدا کرده و به نزدیک به ۲.۲ وعده در هفته رسیده است.
محققان خاطرنشان کردند که خیلی از دولت ها با اعمال مالیات بر نوشابه های گازدار و ممنوعیت فروش نوشیدنی های شیرین در مدارس تلاش در کاهش مصرف دارند.
«داریوش مظفریان»، نویسنده ارشد این مطالعه و مدیر مؤسسه Food is Medicine در دانشگاه تافتس در بوستون، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «یافته های ما باید زنگ خطر را در تقریبا هر کشوری در سراسر دنیا به صدا درآورد. مصرف ها و روندهایی که ما شاهد آن هستیم، تهدیدی قابل توجه برای سلامت عمومی است، تهدیدی که می توانیم و باید برای آینده یک جمعیت سالم تر به آن بپردازیم.»

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.