محققان هشدار می دهند؛ مصرف قند افزودنی سبب پیری زودرس سلول ها می شود
|به گزارش یسکافه، یک مطالعه جدید اخطار می دهد که قند افزودنی می تواند سبب پیری زودرس سلول ها شود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان دریافتند هر گرم قند افزودنی با افزایش سن سلولی افراد مرتبط می باشد.
از سوی دیگر، نتایج نشان داده است که یک رژیم غذایی غنی از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی ضد التهابی می تواند به فرد کمک نماید تا سن بیولوژیکی جوان تری در سطح سلولی داشته باشد.
به طور کلی، این مطالعه نتیجه گرفت که هر چه فرد سالم تر غذا بخورد، سلول های وی جوان تر به نظر می آید.
محقق ارشد «الیسا اِپل»، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه کالیفرنیا، اظهار داشت: «ما می دانستیم که سطوح بالای قندهای افزودنی با بدتر شدن سلامت متابولیک و بیماری های اولیه مرتبط می باشد.»
وی در ادامه اضافه کرد: «اکنون ما می دانیم که پیری اپی ژنتیکی تسریع شده زمینه ساز این رابطه است و این احتمالا یکی از طریق هایی است که مصرف بیش از اندازه قند طول عمر سالم را محدود می کند.»
برای این مطالعه، محققان سوابق غذایی ۳۴۲ زن کالیفرنیای شمالی با میانگین سنی ۳۹ سال را تحلیل و بررسی کردند.
تیم تحقیق سپس رژیم غذایی آنها را با “ساعت اپی ژنتیک” خود با استفاده از آزمایش بزاق مقایسه کرد که می تواند سن بیولوژیکی یک فرد را در مقایسه با سن تقویمی آنها تخمین بزند.
زنان در این مطالعه به صورت متوسط روزانه ۶۱ گرم قند افزوده مصرف می کردند.
محققان خاطرنشان کردند که سازمان غذا و داروی ایالات متحده به بزرگسالان سفارش می کند که بیشتر از ۵۰ گرم قند افزودنی در روز مصرف نکنند. یک تکه شکلات شیری حدود ۲۵ گرم قند افزودنی دارد و یک قوطی نوشابه حدود ۳۹ گرم.
محققان با بررسی جداگانه مصرف قند دریافتند که مصرف غذاهای حاوی قند افزوده با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط می باشد، حتی اگر رژیم غذایی سالم باشد.
«باربارا لارایا»، نویسنده دیگر این مطالعه، اظهار داشت: «با توجه به این که الگوهای اپی ژنتیکی برگشت پذیر به نظر می رسند، امکان دارد حذف ۱۰ گرم قند افزوده در روز شبیه به عقب بردن ساعت بیولوژیکی به مدت ۲.۴ ماه باشد، البته اگر در طول زمان تداوم داشته باشد.»
لارایا اضافه کرد: «تمرکز روی غذاهایی که دارای مواد مغذی مهم هستند و قندهای افزوده کمی دارند، امکان دارد راه جدیدی جهت کمک به ایجاد انگیزه در افراد برای تغذیه طولانی مدت باشد.»
به طور کلی، محققان دریافتند الگوی غذایی به سبک مدیترانه ای قوی ترین ارتباط را با سن سلولی جوان دارد.
به طور کلی، رژیم غذایی مدیترانه ای مبتنی بر مصرف میوه ها و سبزیجات تازه؛ آجیل، لوبیا و غلات کامل؛ روغن زیتون بعنوان منبع اصلی چربی، به جای کره یا مارگارین؛ ماهی و غذای دریایی؛ و مصرف محدود گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و شیرینی ها است.