محققان یونانی هشدار می دهند؛ اکثر بیماران قلبی بیش از اندازه نمک مصرف می کنند
|یسکافه: یک مطالعه جدید نشان میدهد که کاهش مصرف سدیم (نمک) برای درمان بیماری قلبی بسیار مهم می باشد، اما بیشتر بیماران قلبی قادر به محدود کردن مصرف نمک خود نیستند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بگفته پژوهشگران، افراد مبتلا به بیماری قلبی بطور متوسط بیش از دو برابر مقدار سفارش شده روزانه نمک مصرف می کنند.
به گفته پژوهشگران، سدیم برای سلامت انسان لازمست، اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند فشار خون را افزایش دهد که به رگ های خونی لطمه می رساند و قلب را مجبور می کند تا مشکل تر کار کند.
نمک زیاد همین طور موجب می شود بدن مایعات را حفظ کند، که می تواند شرایطی مانند نارسایی قلبی را تشدید کند.
دستورالعمل های غذایی ایالات متحده سفارش می کند که بیماران مبتلا به بیماری قلبی مصرف سدیم را به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند و حتی افراد سالم نیز مصرف نمک خودرا کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم در روز نگه دارند.
اما بگفته پژوهشگران، در بین نمونه ای متشکل از بیش از ۳۱۰۰ بیمار قلبی، ۹ نفر از ۱۰ نفر (۸۹%) بیش از حداکثر سفارش شده روزانه ۱۵۰۰ میلی گرم در روز نمک مصرف می کردند.
محققان خاطرنشان کردند که در حقیقت، بیماران قلبی بطور متوسط ۳۰۹۶ میلی گرم در روز نمک مصرف می کردند که فقط کمی کمتر از میانگین ملی ۳۴۰۰ میلی گرم در روز است.
دکتر «السی کدجو»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان منطقه ای پیمونت آتن در یونان، می گوید: «تفاوت نسبتاً اندک در مصرف سدیم نشان میدهد که افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی میزان مصرف خودرا در مقایسه با جمعیت عمومی بسیار محدود نمی کنند و همین طور بیش از دو برابر مقدار سفارش شده مصرف می کنند.»
برای این مطالعه، پژوهشگران داده های رژیم غذایی افراد مبتلا به مشکلات قلبی را که میان سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
کدجو اظهار داشت: «پیروی از رژیم غذایی کم سدیم حتی برای افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی که انگیزه قوی برای پیروی از آن دارند، همچنان چالش برانگیز است.»
به گفته پژوهشگران، افراد با هر زمینه ای می توانند با تهیه وعده های غذایی بیشتر در خانه، جایی که می توانند سطح نمک را بهتر کنترل کنند، از سلامت قلب خود محافظت نمایند.
مردم همین طور می توانند برچسب های مواد غذایی را با دقت بیشتری بخوانند و مصرف غذاهایی با سطح سدیم بالاتر از ۱۴۰ میلی گرم را محدود کنند.
به گفته پژوهشگران، بیماری قلبی عروقی یک مشکل جدی است و طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، علت شماره یک عوارض بیماری و مرگ و میر در سرتاسر جهان است. پیروی از دستورالعمل های سدیم یکی از راهبردهای ساده ای است که افراد می توانند به سادگی برای کاهش بستری شدن در بیمارستان، هزینه های مراقبت های بهداشتی، عوارض و مرگ ومیر در رابطه با بیماریهای قلبی عروقی اتخاذ کنند.