رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال عنوان کرد؛ ضرورت کنترل محصولات حلال در کارخانه ها
|به گزارش یسکافه، رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو، با تأکید بر دقت مسئولان فنی شرکت های محصولات سلامت محور در عرصه حلال، اظهار داشت: مسئولان فنی باید مراقب مواد اولیه ای باشند که وارد کارخانه می شود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، حسین رستگار، با اشاره به مفهوم واژه حلال اظهار داشت: واژه حلال به مدلول مجاز و حرام به مدلول بدون مجوز است و حوزه تعبدی حلال، حوزه مستقیم خداوند است و کسی نمی تواند بمنظور سختگیری، از محدوده فرمان خداوند بیرون رود و حلیت و حرمتی را که دستور خداوند است، جابجا کند. وی با اشاره به این که ورود به این حوزه نیازمند شهامت و دقت است، اضافه کرد: هدف از تشکیل این مرکز ارائه نظرات کارشناسی و پیگیری مسائل مربوط به این حوزه است و حلیت محصولات سلامت محور یکی از شاخصه های اصلی بهداشتی محصولات است. رستگار به نگاه اسلام در این زمینه اشاره نمود و اظهار داشت: اسلام جزو محدود ادیانی است که علاوه بر حلال و حرام بودن برخی فراورده های غذایی و بهداشتی و سلامت محور که در همه ادیان وجود دارد، اظهار می دارد که آن چه برای سلامتی انسان ضرر دارد، حرام است. وی با اشاره به این که مرکز تحقیقات حلال به عنوان ناظر سلامت سرباز و پاسداران سلامتی در عرصه سلامت است، اظهار داشت: ما باید آشنایی کامل درباب حلال و حرام داشته باشیم و مراقب باشیم صدمه ای از این جنبه به جامعه وارد نسازیم. رستگار با اشاره به این که در سطوح ملی و بین المللی هم از نظر علمی و فقهی و هم حوزه تخصصی و محتوایی حلیت محصولات سلامت محور کارهای زیادی باید صورت گیرد، اشاره کرد: البته در چند سال اخیر در ایران اقدامات پایه ای و دانش بنیانی در مرکز ملی حلال به عنوان زیر مجموعه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام شده که روش ژنتیک مولکولی و آنالیزهای دستگاهی به عنوان یکی از دقیق ترین روش ها همچون این اقدام ها است و ما دراین زمینه در مرز دانش قرار داریم. وی با تأکید بر دقت مسئولان فنی شرکت های محصولات سلامت محور در عرصه حلال، اظهار داشت: مسئولان فنی باید مراقب، پیگیر و کنترل مستندات مربوط به حلیت محصولات خصوصاً مواد اولیه که وارد کارخانه می شود، باشند؛ تا محصولات سلامت با تأیید شاخص بهداشتی حلال در کنار سایر شاخصه سلامتی محصولات سلامت محور در سطح عرضه ارائه گردد.