مطالعات نشان می دهد؛ عدم مصرف گوشت ممکن است از خروپف جلوگیری کند

به گزارش یسکافه، یک مطالعه جدید نشان داده است که رژیم غذایی افراد می تواند بر خطر اختلال خواب معروف به آپنه انسدادی خواب تاثیر بگذارد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بر مبنای یافته های انتشار یافته، افرادی که رژیم غذایی سالم مبتنی بر مواد گیاهی و سرشار از سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و آجیل دارند، کمتر گرفتار آپنه خواب می شوند.
از سوی دیگر، افرادی که بیشتر گوشت می خورند یا رژیم های گیاهی ناسالم سرشار از قند، کربوهیدرات و نمک دارند بیشتر در معرض خطر آپنه خواب هستند.
«یوهانس ملاکو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه فلیندرز در آدلاید استرالیا، اظهار داشت: «این نتایج اهمیت کیفیت رژیم غذایی را در مدیریت خطر آپنه انسدادی خواب نشان داده است.»
محققان توضیح دادند، افراد مبتلا به آپنه خواب اغلب با صدای بلند خروپف می کنند و تنفس آنها در طول شب متوقف می شود و سبب بیداری کوتاه مدت می شود.
به گفته محققان، آپنه خواب می تواند خطر ابتلاء به فشار خون بالا، سکته مغزی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را در افراد افزایش دهد.
برای این مطالعه، محققان پاسخ های بیشتر از ۱۴۰۰۰ شرکت کننده را در یک نظرسنجی منظم در ایالات متحده در مورد سلامت و تغذیه تحلیل و بررسی کرد.
احتمال ابتلاء به آپنه خواب در افرادی که رژیم غذایی شأن به طور عمده گیاهی بود، در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار غذاهای گیاهی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۱۹ درصد کمتر بود.
با این حال، نتایج نشان داد افرادی که رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهی ناسالم مصرف می کردند نسبت به افرادی که از غلات تصفیه شده، سیب زمینی، نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها، دسرها و غذاهای شور استفاده نمی کردند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر بودند.
محققان خاطرنشان کردند که رژیم غذایی گیاهی برای کاهش خطر آپنه خواب در مردان مؤثرتر عمل می کند. در عین حال، یک رژیم غذایی گیاهی ناسالم سبب افزایش بیشتر خطر آپنه خواب در زنان شد.
ملاکو اظهار داشت: «توجه به این تفاوت های جنسیتی مهم می باشد، چونکه این تفاوت ها بر احتیاج به مداخلات غذایی شخصی برای افراد مبتلا به آپنه خواب تاکید می کند.»
ملاکو می گوید: «ممکن است یک رژیم غذایی گیاهی سالم التهاب و چاقی را کم کند. اینها عوامل کلیدی در خطر بروز آپنه خواب هستند. رژیم های غذایی سرشار از ترکیبات ضدالتهابی و آنتی اکسیدان ها، و عناصر غذایی با مضرات کمتر، می توانند بر توده چربی، التهاب و حتی توده عضلانی تاثیر بگذارند که همگی با خطر آپنه خواب مرتبط هستند.»
اکنون محققان قصد دارند ارتباط بین غذاهای فوق فرآوری شده و خطر آپنه خواب و همینطور تعامل طولانی مدت بین رژیم غذایی و آپنه خواب را مطالعه کنند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.