گزارش محققان سوئدی؛ تأثیر رژیم غذایی کودک در کاهش خطر مبتلا شدن به کولیت روده

به گزارش یسکافه، محققان معتقدند اصرار والدین بر رژیم غذایی سالم کودک، می تواند روده آینده او را سالم نگه دارد.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، تحقیقات جدید نشان داده است که کودکان نوپا که ماهی و سبزیجات زیادی می خورند، و نوشیدنی های کم قند مصرف می کنند، در زمان نوجوانی، کمتر به بیماری التهابی روده مبتلا می شوند. بیماری التهابی روده شامل شرایطی مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است.
«آنی گوو»، سرپرست تیم تحقیق و متخصص تغذیه کودکان از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، اظهار داشت: «این یافته ها منطبق با این فرضیه است که رژیم غذایی اوایل زندگی بر ریسک ابتلاء به بیماری التهابی روده تاثیر می گذارد که احتمالا ناشی از ایجاد تغییرات در میکروبیوم روده است.»
برای این مطالعه، محققان داده های رژیم غذایی و بهداشتی بیشتر از ۸۱۰۰۰ کودک را که در دو مطالعه در مقیاس بزرگ در سوئد و نروژ شرکت کرده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
والدین پرسشنامه های مفصلی راجع به رژیم غذایی فرزندان خود در سنین ۱۲ تا ۱۸ ماه و باردیگر در ۳۰ تا ۳۶ ماه پر کردند.
محققان با بهره گیری از این اطلاعات، کیفیت رژیم غذایی هر کودک را با بهره گیری از اندازه گیری مصرف گوشت، ماهی، میوه، سبزیجات، لبنیات، شیرینی ها، میان وعده ها و نوشیدنی ها تخمین زدند.
یک رژیم باکیفیت بالاتر دارای مقادیر بیشتر سبزیجات، میوه و ماهی و مقادیر کمتر گوشت، شیرینی، میان وعده و نوشیدنی بود.
محققان سپس هر کودک را به صورت متوسط ۱۵ تا ۲۱ سال پیگیری کردند تا ببینند آیا رژیم غذایی آنها بر خطر ابتلاء به بیماری التهابی روده تاثیر دارد یا خیر.
محققان دریافتند که رژیم های غذایی باکیفیت متوسط و باکیفیت بالا در سن ۱ سالگی با ۲۵٪ احتمال کمتر ابتلاء به بیماری التهابی روده در نوجوانی، همراه بود.
به طور خاص، میزان مصرف بالای ماهی در سن ۱ سالگی ۵۴ ٪ خطر کولیت را کاهش داده و همینطور خطر کلی برای همه بیماری های التهابی روده را کم می کند.
از طرف دیگر، مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین با افزایش ۴۲ درصدی خطر ابتلاء به بیماری التهابی روده همراه بود.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.