محققان هشدار می دهند؛ مصرف نمک برای سلامت کلیه ها مضر است
|به گزارش یسکافه، تحقیقات جدید تأیید می کند افرادی که همواره مقداری نمک به وعده های غذایی خود اضافه می کنند، کلیه های شان در معرض خطر است.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، این یافته حتی بعد از آنکه محققان سایر مسائل سلامت مانند اضافه وزن، ورزش نکردن یا سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی را در نظر گرفتند، ثابت شد.
دکتر «لو چی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز تحقیقات چاقی دانشگاه تولان در نیواورلئان، اظهار داشت: «نتیجه این یافته ها اینست که افزودن نمک به غذاها با افزایش ریسک بیماری مزمن کلیوی در جمعیت عمومی مرتبط می باشد.»
چی و همکارانش اخیراً مطالعاتی را منتشر نموده اند که نشان داده است افزودن نمک به وعده های غذایی، احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و طول عمر افراد را می کاهد.
در مطالعه جدید، آنها داده های بیشتر از ۴۶۵۰۰۰ نفر با میانگین سنی ۵۶ سال را تحلیل و بررسی کردند که هنگام ثبت نام، بیماری کلیوی نداشتند. سلامت و سبک زندگی شرکت کنندگان از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۳ مورد پیگیری قرار|گرفت.
به گفته محققان، بیشتر از ۲۲۰۰۰ مورد بیماری کلیوی در طول دوره مطالعه تشخیص داده شد.
در مقایسه با افرادی که هیچگاه یا به ندرت به غذای خود نمک اضافه می کردند، احتمال ابتلاء به مشکلات کلیوی در افرادی که این کار را انجام می دادند بیشتر بود. این خطر با دفعاتی که افراد از نمک خوراکی استفاده می کردند افزایش می یافت.
برای مثال، در مقایسه با افرادی که هیچگاه نمک مصرف نمی کردند، افرادی که گفتند «گاهی» نمک اضافه می کردند، ۴ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری کلیوی بودند. افرادی که معمولا نمک اضافه می کردند، ۷ درصد بیشتر در معرض خطر بودند و کسانی که «همیشه» نمک اضافه می کردند، ۱۱ درصد خطر در آنها افزایش پیدا کرد.
محققان خاطرنشان کردند که مسائل فیزیولوژیکی زیادی وجود دارد که مصرف زیاد سدیم را با عملکرد ضعیف کلیه مرتبط می کند، همچون تغییرات هورمونی و افزایش استرس اکسیداتیو در اندام های دوقلو.
به گفته محققان، یافته های آنها از کاهش افزودن نمک به غذاها بعنوان یک راهکار مداخله ای بالقوه برای جلوگیری از بیماری مزمن کلیوی حمایت می کند.