متخصص تغذیه عنوان کرد؛ چه کسانی نباید هیچگاه غذای کپک زده را بو کنند

به گزارش یسکافه، متخصص تغذیه اظهار داشت: برخی بیماران در مقابل عفونت ها صدمه پذیرترند، ازاین رو نباید هیچگاه غذای کپک زده را بو کنند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، در رابطه با کپک روی نان و یا سایر مواد غذایی، اضافه کرد: کپک ها قارچ های میکروسکوپی هستند که پس از تشکیل کلونی روی مواد غذایی و تولید اسپورهای رنگی قابل دیدن می شوند، هیچ پژوهشی تا به امروز دقیقا مشخص نکرده که چند گونه کپک وجود دارد ولی تعداد آنها بیشتر از ۳۰۰ هزار گونه تخمین زده می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که بعضی از کپک ها امکان دارد سمی تولید کنند که به آن مایکوتوکسین گفته می شود، افزود: معروف ترین مایکوتوکسین ها آفلاتوکسین ها هستند که به طور عمده توسط aspergillus flavus تولید می شوند و البته سرطانزا هم هستند. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین زده که یک چهارم کل محصولات کشاورزی در دنیا آلوده به مایکوتوکسین ها هستند. وی ضمن اشاره به این که اسپور کپک ها مثل قاصدک در هوا شناورند و منتقل می شوند، توضیح داد: اگر غذای کپک زده را بو کنید در خوشبینانه ترین حالت گرفتار واکنش آلرژیک خواهید شد ولی در بعضی موارد امکان دارد اسپورها یا قارچ سیاه وارد بدنمان شود که منجر به عفونت نادری به نام mucormycete ها شود که اسپورها وارد سوراخ های بینی، سینوس ها، چشم و حتی مغز می شود. اسلامیان اضافه کرد: مبتلایان به دیابت، بیماران گرفتار ضعف سیستم ایمنی و بیماران دریافت کننده کورتون در مقابل این عفونت صدمه پذیرترند ازاین رو هیچگاه نباید غذای کپک زده را بو کنند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.