متخصص تغذیه و رژیم درمانی: عارضه های صبحانه نخوردن دانش آموز

به گزارش یسکافه، یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده بچه هایی که صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدن آنها بیشتر از کودکانی است که صبحانه می خورند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، تیرنگ نیستانی اظهار نمود: گاهی کودکان دبستانی در صبحگاه حالت تهوع و دل به هم خوردگی دارند که اکثراً یکی از عوامل این بی میلی به خوردن صبحانه، استرس است. وی ادامه داد: بچه های کلاس اول برای رسیدن بموقع به مدرسه و سر کلاس هیجان و اضطراب بیشتری نسبت به سایر دوره ها دارند و همین اضطراب و تنش می تواند مانع از خوردن صبحانه شود. نیستانی، حالت تهوع و بی میلی به خوردن صبحانه را یکی از مهم ترین علایم اضطراب در کودکان دانست و اظهار داشت: خانواده ها باید توجه داشته باشند که با رفتارهای خود به این اضطراب دامن نزند؛ گاهی پدر و مادرها برای رسیدن به محل کار خود عجله دارند و با شتاب کارهای خویش را انجام می دهند و وعده صبحانه را در منزل میل نمی کنند، خود این مورد باعث می شود که اضطراب در کودکان تشدید شود. وی با اشاره به اینکه استرس می تواند باعث تهوع بخصوص در دانش آموزان شود، اظهار داشت: نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیر کردن سرویس مدرسه می تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش آموزان باشد. این متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: کودکان هیچگاه نباید صبحانه نخورده به مدرسه بروند و در این میان سال اول مقطع دبستانی از اهمیت بیشتری نسبت به سایر دوره ها برخوردار می باشد. ایشان در ادامه مبحث مهم صرف صبحانه را خاطرنشان کرد و اظهار داشت: مطالعات زیادی نشان داده است که بچه هایی که صبحانه نمی خوردند، احتمال چاق شدنشان بیشتر از کودکانی است که صبحانه می خورند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ترکیب صبحانه بسیار مهم می باشد، اظهار داشت: اگر درصورتیکه پدر و مادر بخواهند صبحانه را محدود به بیسکویت، شیرکاکائو و یا شیرهای طعم دار کنند، مطمئناً مقصود حاصل نمی گردد. وی ضمن اشاره به اهمیت تغذیه کودکان در مقطع ابتدای اظهار نمود: بخش مهمی از عادات غذایی در سنین کودکی شکل می گیرد و تغذیه در دوره کودکی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و تاثیر ویژه ای در سنین بالاتر دارد. به قول استاد گروه انستیتو تحقیقات تغذیه دانشگاه، کودکان در سنین مدرسه آغاز به وزن گیری می کنند و جنس بافتی که در این دوران ایجاد می شود خیلی مهم است. نیستانی اضافه کرد: اگر بیشترین بافتی که در بدن کودکان از هفت سالگی و نخستین سال ورود به مدرسه تا دوران بلوغ ایجاد می شود، بافت چربی باشد، احتمال چاق شدن و چاق ماندن این کودکان در سنین بزرگ سالی بیشتر وجود دارد و در ادامه مشکلات و عوارض چاقی بیشتر گریبان گیر این کودکان خواهد بود. وی بابیان این که باید به عادات و ترکیب غذایی که کودکان مصرف می کنند دقت و نظارت کافی داشته باشیم، تاکید کرد: عادات و ترکیب غذا، ذائقه کودکان را از همان سنین ابتدایی پس از تولد شکل می دهد و در گام بعدی باید ماحصل این دو مورد در وزن گیری مطلوب کودک تاثیر داشته باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه در رابطه با اهمیت مصرف میان وعده در کودکان اظهار نمود: مصرف میان وعده در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است، مصرف مواد غذایی مثل کیک یا بیسکویت به علت حجم کم و کالری بالا می تواند به ضرر کودکان تمام شود چون که در ترکیبات این مواد مقادیر زیادی از چربی و قند آزاد وجود دارد که می تواند به کودکان صدمه وارد کند. هرچند که در نگاه اول امکان دارد این مهم یک چاره سریع به نظر برسد ولی همیشه سریع ترین راه بهترین راه نیست. نیستانی با تاکید بر این که عادات غذایی نادرست تا سال ها همراه فرد است، تاکید کرد: فردی که به مواد غذایی ناسالم و روش های نادرست تغذیه ای عادت کرده، این عادات غذایی را تا بزرگسالی با خود حمل می کند.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.