وزارت نیرو مکلف به عرضه طرح جامع پیشگیری و پایش سیلاب کشور شد
|به گزارش یسکافه، با تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران در قسمت نظام مدیریتی آب، وزارت نیرو به طراحی و عرضه طرح جامع پیشگیری و پایش (کنترل) سیلاب کشور ظرف دو سال مکلف شد.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب بند چ ماده ۳۸ لایحه برنامه هفتم توسعه به شرح زیر موافقت کردند:
چ- وزارت نیرو مکلف است با همکاری دستگاههای ذی ربط، طرح جامع پیشگیری و پایش (کنترل) سیلاب کشور را با اولویت حوضه های آبریز با خطرپذیری بالا و با در نظر گرفتن وظایف دستگاههای مرتبط ظرف دو سال، تهیه و جهت اجرا و تأمین منابع اعتباری به سازمان و سازمان مدیریت بحران کشور عرضه نماید.
تبصره ۱- وزارت نیرو مکلف است ظرف یک ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، موقعیت نقاط گلوگاهی (سازه های تقاطعی فاقد آب گذری لازم برای عبور سیلاب) را جهت رفع انسداد، بهسازی و اصلاح شرایط فنی و هندسی سازه های مذکور به وزارت خانه های کشور و راه و شهرسازی به ترتیب برای سازه های تقاطعی درون شهری و برون شهری اعلام نماید. وزارت خانه های کشور و راه و شهرسازی مکلفند ضمن اولویت بندی سازه های مذکور بر مبنای خطرپذیری بالا، ظرف شش ماه نسبت به تهیه، تصویب و اعلام برنامه عملیاتی برای رفع انسداد، بهسازی و اصلاح شرایط فنی و هندسی این سازه ها اقدام و ظرف دو سال، برنامه مصوب را اجرائی نمایند. شهرداری ها مکلفند بنا بر اعلام برنامه وزارت کشور نسبت به اجرای طرح ها از محل منابع داخلی خود اقدام نمایند.
تبصره ۲- فعالیتهای آبخیزداری و آبخوان داری در جهت پیشگیری و مهار سیل از منشأ در سطح حوضه های آبخیز بالادست توسط سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچون اقدامات طرح جامع پیشگیری و پایش (کنترل) سیلاب کشور می باشد.
تبصره ۳- به منظور ارتقای عملی و کاربردی محافظت از رودخانه ها و مدیریت سیل در کشور، رویکرد مدیریت جامع حوضه های آبخیز با استفاده از انسجام نهادی و مشارکت مردمی الزامی است. مطالعه، برنامه ریزی، اجرا و پایش اقدامات حفاظت رودخانه ها و سایر مجاری آب های سطحی و مدیریت سیل بر مبنای آمایش حوضه ای صورت می پذیرد.