یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ نکات تغذیه ای برای زوار اربعین

یسکافه: یک متخصص تغذیه، درباب تغذیه زوار اربعین، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مجید حاجی فرجی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، با عنوان این مطلب که در راهپیمایی اربعین با حجم گسترده ای از جمعیت در وضعیت آب و هوایی بسیار گرم مواجه هستیم، اظهار داشت: دو نکته در راهپیمایی اربعین باید مورد توجه زوار قرار بگیرد. وی ادامه داد: نکته اول، پیش گیری از بیماریهای واگیر است و نکته دوم، مقابله با گرمازدگی است. حاجی فرجی با اشاره به گرمای ۴۵ تا ۵۰ درجه که موجب گرمازدگی می شود، اظهار داشت: گرمازدگی به دو شکل اتفاق می افتد. یعنی، فرد گرفتار بی حالی، ضعف، خستگی زیاد و…، می شود که می توان با کارهای ابتدایی و ساده، شرایط بدنی او را به حالت عادی برگرداند. کارهایی مثل استراحت در سایه، قرار گرفتن در مقابل باد پنکه و کولر و مصرف مایعات خنک؛ که موجب می شود فرد گرمازده پس از دقایقی استراحت، امکان ادامه پیاده روی را داشته باشد. این متخصص تغذیه افزود: اگر علایم گرمازدگی شدید شد، باید او را نزد اورژانس یا درمانگاه برد. زیرا، این قبیل افراد نیازمند مراقبت های پزشکی هستند تا مبادا به کما بروند. عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، به مسمومیت غذایی اشاره نمود و اظهار داشت: احتمال بروز مسمومیت غذایی در این قبیل تجمعات وجود دارد و ممکنست مزاج بعضی افراد با غذاهایی که توزیع می شود، سازگاری نداشته باشد. وی ادامه داد: بهتر است افراد از غذاهای سرخ کرده و پرچرب، پرهیز کرده و در حداقل حجم، از غذاها بهره گیرند. حاجی فرجی اظهار داشت: در هنگام مصرف میوه و سبزیجات تازه، نکات بهداشتی را رعایت کرده و پیش از خوردن، حتما میوه را شسته و ضد عفونی کنند. وی ادامه داد: آلودگی های میکروبی، موجب شیوع بیماریهای گوارشی شده و موجب می شود فرد، حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت گرفتار علایم اسهال خفیف تا شدید شود. حاجی فرجی، استفاده از پودرهای ORS را برای بهبود علایم اسهال و جلوگیری از خشک شدن آب بدن، سفارش کرد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.