رضایی زاده عنوان کرد؛ سفارش های طب ایرانی برای تغذیه زائرین اربعین
|به گزارش یسکافه، معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، برای نوع تغذیه زائرین اربعین، سفارش هایی داشت.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، حسین رضایی زاده، پیرامون مبحث سفارش های طب سنتی برای جلوگیری از بیماری ها و مشکلات گوارشی در پیاده روی اربعین اظهار داشت: در گرمای هوا که با پیاده روی همراه شده سفارش ما اینست که پیاده روی را بامداد زود و هنگام غروب انجام دهند. وی ادامه داد: غذاهای پر حجم و چرب می تواند برای زائرین مشکلاتی را به وجود آورد. زائرین از در هم خوری پرهیز کرده و در دفعات بیشتر و غذای کمتر میل کنند. معاون دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: زائرین لیموترش تازه، آلو بخارا، عناب، خاک شیر، گل سرخ، بابونه و روغن زیتون به همراه داشته باشند و غذا را ایستاده میل نکنند و جویدن کامل صورت بگیرد. افرادی که گرفتار یبوست هستند شربت خاک شیر با آب گرم به صورت ناشتا میل کنند. اضافه کردن کمی پودر گل سرخ به ماست هم می تواند کمک کننده باشد. آب سرد و یخ را به میزان زیاد و یکباره مصرف نکنند چون که شخص بشدت گرفتار سردی دستگاه گوارش می شود. رضایی زاده اظهار نمود: اضافه کردن کمی آب لیمو یا سرکه یا شربت سکنجبین می تواند شدت تشنگی را کم کرده و از گرما زدگی جلوگیری نماید. نگه داشتن چند عدد کشک یا آلو بخارا در دهان می تواند رطوبت دهان را تأمین کرده و سبب کاهش تشنگی شود. خرما و زنجبیل و موز و خوراکی های با طبع گرم به مقدار زیاد مصرف نشود. انواع سوپ و خوراک های ساده بدون گوشت مانند عدسی، لوبیا، خوراک سبزیجات یا آب دوغ خیار از غذاهای بسیار مناسب می باشد. مصرف مایعات برای جلوگیری از گرمازدگی و یبوست ضروری می باشد. وی ادامه داد: اضافه کردن کمی سماق به برنج یا خوردن سیب زمینی آب پز با کمی پودر نعنا یا آویشن برای افرادی که اسهال دارند مفید می باشد. رضایی زاده تصریح کرد: در صورت ادامه اسهال به همکاران و پزشکان هلال احمر رجوع کنند و کمک بگیرند، خواب شبانه حتما باید حداقل چهار ساعت باشد و در طول روز هم در مکان مناسب و سایه چند ساعت استراحت کنند، در مجموع همه حدود ۸ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز خواب کافی داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و بانوان آبستن باید بیشتر مراقب خود باشند و همراهان خویش را با شرایط آنها هماهنگ کنند و به آنها فشار نیاورند که زودتر مسیر را طی کنند.