همزمان با برگزاری مراسم عزاداری تاکید شد؛ اهمیت رعایت موازین بهداشتی در تهیه غذاهای نذری
|یسکافه: رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات می تواند از احتمال بروز بیماریهای در رابطه با آب و غذا پیشگیری کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مجید تاجیک رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تأکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، اظهار داشت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی صورت گیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی هنگام ارائه خدمت ضرورت دارد. وی با اعلان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، تصریح کرد: سفارش می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تأیید وزارت بهداشت است، استفاده گردد. رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه افزود: لازم است احشام مورد استفاده برای قربانی از مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی تهیه شود. تاجیک درباره ی نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری اظهار داشت: برای تهیه و پخت غذا باید از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و از روغن های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین استفاده گردد. وی درباره ی ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده گردد و بعد از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست وشو شود. رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه افزود: همین طور لازم است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود. تاجیک درباره ی نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) اجتناب کنند و در صورت الزام به نگهداری بیش از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر چهار درجه سانتی گراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد. وی با اعلان اینکه در بعضی از مراسم غذا را چند ساعت پیش از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، اظهار داشت: این کار موجب به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و لازم است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت پیش از مصرف خودداری شود. رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه با تأکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، اضافه کرد: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و سفارش می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده گردد. تاجیک با تأکید بر عدم مصرف دخانیات در محلهای مسقف، افزود: لازم است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود. وی همین طور بر اهمیت اطمینان از سلامت آب شرب اصرار کرد و اظهار داشت: ظروفی که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شست وشو و گندزدایی شوند. رییس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره ی روش استفاده درست از ظروف یکبار مصرف نیز توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبارمصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده گردد. وی افزود:. استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرین برای موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نمی باشد. تاجیک درباره ی بهداشت خدمات بهداشتی محلهای عزاداری تصریح کرد: در خدمات بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شست وشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام گردد. رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه درباره ی پسماندهای تولید شده در این ایام سوگواری اظهار داشت: پسماندهای تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و لازم است درکنار هرایستگاه سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود. تاجیک افزود: بهتر است در توزیع آب و شربت در میان دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده گردد. وی ادامه داد: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده گردد و در صورت تهیه نوشیدنی های باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آنست، جلوگیری شود. رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه تصریح کرد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، برای اینکه یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند. تاجیک اضافه کرد: کارشناسان بهداشت محیط در طول این زمان با همکاری سایرارگان های نظارتی از مساجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن آموزش متولیان مساجد و رؤسای هیئت ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند. وی ادامه داد: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.