متخصص تغذیه عنوان کرد؛ صبحانه چی بخوریم

به گزارش یسکافه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد صبحانه و تغذیه سالم گفتگو نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، گلبن سهراب، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، اظهار داشت: باآنکه مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین انتخاب های محبوب افراد برای صبحانه به شمار می روند، مصرف زیاد از حد این مواد غذایی در وعده صبحانه، می تواند چالش هایی برای سلامت فیزیکی و روانی افراد ایجاد نماید. وی افزود: وقتی افراد نوشیدنی ها و یا مواد غذایی شیرین مانند: مربا و عسل را در مقادیر بالا مصرف می کنند، ترشح انسولین در خون بشدت افزایش میابد و به دنبال آن، افت سریع قند خون اتفاق می افتد که سبب افزایش اشتها و گرسنگی می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین در وعده صبحانه می تواند سبب تغییرات خلقی منفی و اختلالات تمرکز در طول روز شود، ازاین رو با جایگزین کردن کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوسدار به همراه تخم مرغ یا پنیر به جای مواد غذایی شیرین، میتوان از افت و خیز ناگهانی قند خون در طول روز جلوگیری کرد. وی تصریح کرد: با اینکه اثرات منفی مصرف مواد غذایی شیرین در وعده صبحانه ثابت شده است ولی پزشکان هیچگاه خودداری کامل از این نوع مواد غذایی را سفارش نمی کنند و اضافه کرد: مطالعات علمی، افراد را مجاز به تأمین ۱۰ درصد از انرژی روزانه خود از راه مواد غذایی شیرین می دانند. سهراب اضافه کرد: با این که مصرف مواد غذایی شیرین با آزاد ساختن سروتونین در مغز و ایجاد احساس آرامش در فرد همراه خواهد بود، سفارش کرد: مصرف بیش از اندازه این گونه مواد در طولانی مدت، از عوامل ایجاد افسردگی در افراد به حساب می آید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سؤال که یک وعده صبحانه کامل و سالم شامل چه مواد غذایی است، اظهار داشت: نخستین ماده غذایی مهم پروتئین است که یکی از بهترین منابع آن، تخم مرغ است، ماده مهم بعدی فیبر است. گلبن سفارش کرد: سبزیجات در یک صبحانه سالم حضور پر رنگی داشته باشند. او همینطور از نان های فیبردار بعنوان بهترین نوع نان مصرفی نام برد و تصریح کرد: یک رژیم غذایی سالم باید روزانه شامل ۴ واحد میوه (هر واحد ۱۰۰ گرم) باشد، تا املاح و ویتامین های لازم بدن تأمین شود. همینطور اضافه کرد: کره بادام زمینی به علت نداشتن مقادیر بالای نمک، و داشتن اسیدهای چرب مهم، جایگزین بسیار مناسبی به جای پنیر در وعده صبحانه به حساب می آید، بخصوص اگر همراه با نان سبوس دار مصرف شود. گلبن در مورد تاثیر بخشی و ایمنی رژیم های غذایی نوین، اضافه کرد: به خاطر حمایت مقالات علمی از این رژیم ها، استفاده از این روش ها در جامعه افزایش پیدا کرده است. یکی از انواع این رژیم ها، رژیم ۱۶ ساعته است، که در این ۱۶ ساعت تنها ماده غذایی مجاز جهت استفاده فرد، مایعات بدون کالری است. سهراب افزود: بعضی از مخاطبین اصلی این رژیم ها عبارتند از مبتلایان به سرطان که درحال شیمی درمانی هستند و می خواهند اثرات مطلوب تری از درمان خود مشاهده کنند و حتی در افرادی که در کم کردن وزن با مشکل روبرو شده اند و نمی توانند از وزن خود بکاهند. این متخصص تغذیه اضافه کرد: این گونه رژیم ها ذاتاً موقتی هستند و نمی توان از آنها بعنوان شیوه زندگی استفاده نمود. سهراب اظهار داشت: روش های نوین فستینگ برای کودکان و نوجوانان در سن رشد و مبتلایان به دیابت اکیداً سفارش نمی گردد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.