مشاور وزیر بهداشت: تاخیر در مبادرت به فرزندآوری، قدرت باروری را تضعیف می کند

به گزارش یسکافه، خراسان رضوی مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور جمعیتی و در عرصه جوانی جمعیت اظهار داشت: یکی از اشکالات در عرصه عدم فرزندآوری ازدواج دیرهنگام و تاخیر در مبادرت به فرزندآوری بوده که قدرت باروری را تضعیف می کند.

محمداسماعیل اکبری در نشست جوانی جمعیت که در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گردید، اظهار داشت: جمعیت در کشورهای غربی با وجود پائین آمدن tfr(نرخ فرزندآوری) کاهش نیافت، برعکس کشور ما که از میانگین خوبی در این زمینه برخوردار نیست.

وی اشاره کرد: سفارش های نادرست درباب فرزند کمتر در کاهش آمار جمعیتی نقش داشت. باید با یک برنامه ریزی درست کاری نماییم که چالش های جمعیتی ایجاد نشود و وضعیت نرمال tfr را داشته باشیم و در این زمینه همه مسئول هستند و مسئولیت این حوزه تنها با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که متولی حوزه سلامت است، نبوده و نیست.

مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور جمعیتی با اعلان اینکه در کشور ما ۷۰ درصد دختران در سن ازدواج وصلت می کنند، اشاره کرد: ما باید آن ۳۰ درصد دیگر را تشویق به ازدواج به هنگام و کل زوج ها را به فرزندآوری به هنگام تشویق نماییم.

اکبری اضافه کرد: مشکل دیگر در عرصه عدم فرزندآوری ازدواج دیرهنگام و تاخیر در مبادرت به فرزندآوری بوده که قدرت باروری را تضعیف می کند.

وی با تأکید بر این که باید در حوزه درمان ناباروری و بهره مندی زوجین نابارور از این نعمت بطور ویژه تلاش کرد، اظهار داشت: ما معتقدیم که مسیر درمان ناباروری در زوجینی که مبادرت به موقع در امر ازدواج و فرزندآوری داشته اند بمراتب موفق تر از زوجینی بوده که این اقدامات را با تاخیر داشته اند و به همین جهت است که بر ازدواج و فرزندآوری به هنگام تاکید داریم.

مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در عرصه جوانی جمعیت افزود: درمان ناباروری و همین طور پیش گیری از سقط جنین سالم نیز در موضوع جوانی و افزایش جمعیت نقش آفرین هستند و ما باید ضمن تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری به هنگام، بر روی موضوع درمان ناباروری هم بطور ویژه کار نماییم.

اکبری با اشاره به این که وضعیت فعلی خراسان بزرگ، خراسان رضوی و مشهد در موضوع ازدواج و فرزندآوری مناسب نمی باشد، بیان کرد: متاسفانه در خراسان رضوی و مشهد پائین ترین آمارهای ازدواج و فرزندآوری را داریم، استانی که با ۲۴ استان کشور راه ارتباطی دارد. این وضعیت شایسته استان امام رضا(ع) نیست و این استان باید مشوق افزایش آمار ازدواج و فرزندآوری باشد.

وی با ذکر این نکته که در موضوعات مختلف در رابطه با حوزه سلامت باید نکات پیشگیرانه به خوبی تبیین شود، اشاره کرد: ما باید روی مطالبی همچون سرطان، دیابت، فشارخون، تغذیه مناسب و غیره بیش از قبل کار نماییم، برای اینکه همیشه معتقدیم که پیشگیری بهتر از درمان است.

مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور جمعیتی اشاره کرد: هم اکنون بار اشتغال جامعه روی دهه شصتی ها بوده و باتوجه به کاهش آمارهای جمعیتی در دهه های پس از آن نگران موضوع پیری جمعیت شاغل در عرصه اشتغال هم خواهیم بود و حل این معضل با تحقق موضوع جوانی و افزایش جمعیت میسر می شود.

درمان ناباروری نقش موثری در عرصه جوانی و افزایش جمعیت دارد

در این جلسه دکتر سیدجواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار داشت: درصد باروری و فرزندآوری در سطح استان قابل قبول نیست و ما همچنان ضمن تاکید بر اهمیت ازدواج و فرزندآوری به هنگام در عرصه جوانی جمعیت، بر موضوع فرزند بیشتر، زندگی بهتر تاکید داریم.

وی اضافه کرد: یکی از کارهای موثر در عرصه جوانی و افزایش جمعیت درمان ناباروری و در این خصوص اقدامات موثری با همکاری مشترک حوزه های بهداشت و درمان انجام شده است.

رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با ذکر این نکته که تلاش نیروهای خدوم این مرکز در عرصه جمعیت ستودنی است، اشاره کرد: ما فعالیت در عرصه جوانی جمعیت را یک وظیفه اجتماعی می دانیم و نه فقط یک مسئولیت کاری و در کنار آن باید مشارکت تمامی مجوعه ها را در این زمینه داشته باشیم تا بنیان خانواده ها مستحکم تر از قبل باشد و با اجرای سیاست های غلط تک فرزندی و کم فرزندی واژه های عمو، دایی، عمه و خاله به فراموشی سپرده نشود.

دکتر حسینی اشاره کرد: مشکل دیگر در عرصه جوانی و افزایش جمعیت نبود خوابگاه های متاهلی در دانشگاه ها بوده و خیلی از زوج های دانشجو را داریم که تمایل به فرزندآوری دارند، اما به جهت آنکه بغیر از هم هستند در این خصوص اقدام نمی کنند و از مسئولان کشوری درخواست داریم که در این خصوص بطور ویژه کار کنند تا این گروه از دانشجویان در زمان تحصیل بتوانند هم زندگی متاهلی شان را داشته باشند و هم این که از نعمت فرزند بهره مند گردند و این کار به زمانی که در سنین بالاتر هستند موکول نشود تا فاصله سنی زیاد میان والدین و فرزندان هم نباشد.

دکتر محمد احمدیان، مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در این جلسه، اظهار داشت: هم اکنون درصد tfr در عرصه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۲ و در سطح استان ۲.۱ است، عددی که پایین بوده و برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری در عرصه جوانی و افزایش جمعیت باید این اعداد افزایش یابد.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، وی ادامه داد: عمده مشکل و دغدغه ما در موضوع کاهش جمعیت ازدواج دیرهنگام و میزان tfr پائین بوده است و از تمامی مجموعه ها می خواهیم که در موضوع ازدواج و فرزندآوری به هنگام کار کنند و خانواده ها هم در این خصوص به خوبی ایفای نقش نمایند و اجازه ندهند ازدواج فرزندشان با تاخیر صورت گیرد.

مدیر جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: قانون جوانی جمعیت به تمامی ارگان ها ابلاغ گردیده و گرچه مجری آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده، اما برای تمامی مجموعه ها تکالیفی معین شده و هرمجموعه موظف است که در این خصوص وظیفه خودرا به خوبی و به نحو احسن انجام دهد.

احمدیان با اشاره به این که قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول گرا و تعالی بخش در سیستم سلامت و جمعیت پویا و سالم می باشد، بیان کرد: هدف این قرارگاه تدوین برنامه عملیاتی در امتداد ارتقاء سلامت و جوانی جمعیت، هماهنگی بین دستگاهی جهت اجرای مستمر فرآیندهای در رابطه با اجرائی سازی قانون پشتیبانی از خانواده و جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه ها و برنامه های آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد طبق موارد ابلاغ گردیده در حال انجام می باشد.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.