محققان دانشگاه کمبریج بریتانیا می گویند؛ رژیم غذایی مدیترانه ای ریسک دیابت را کاهش می دهد
|یسکافه: تحقیقات جدید نشان میدهد که مطالعات قبلی ممکنست میزان تاثیر رژیم مدیترانه ای برای کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را دست کم گرفته باشند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، به قول محققان، رژیم غذایی مدیترانه ای امکان دارد خطر دیابت نوع ۲ را حتی بیشتر از آنچه قبلاً تصور می شد کم کند.
در این مطالعه، محققان دانشگاه کمبریج آزمایش خونی را برای تعیین تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای بر خطر دیابت نوع ۲ انجام دادند.
این آزمایش ارتباط قوی تری را بین رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ نسبت به آزمایش های قبلی که طبق گزارش های شخصی بود، شناسایی کرد.
این نخستین مطالعه در نوع خود است که از آزمایش خون برای اندازه گیری سطوح مولکول های خاص و محاسبه امتیاز نشانگر زیستی در خون استفاده می نماید. تحقیقات قبلی برپایه گزارشات خود افراد بود.
نشانگرهای زیستی ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای و کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را تایید می کنند.
این مطالعه نمرات نشانگرهای زیستی ۳۴۰۲۳۴ نفر را که در هشت کشور اروپایی زندگی می کنند مورد بررسی قرار داد.
رژیم غذایی مدیترانه ای بر مصرف مقدار زیادی سبزیجات، میوه ها، غلات کامل، آجیل، دانه ها، حبوبات، ماهی، گیاهان دارویی و روغن زیتون، همراه با مقداری گوشت، مرغ و لبنیات تاکید دارد. از اینرو سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و چربی های غیراشباع است که با فواید سلامتی مرتبط هستند.
این رژیم غذایی دارای تراکم مواد مغذی بسیار بالایی است و حاوی غذاهای زیادی است که به خودی خود سبب کاهش مرگ و میر و کاهش خطر مبتلا شدن به چندین بیماری مزمن می شود.
به گفته محققان، این الگوی غذایی سالم نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته مغزی و کاهش عوامل خطر مانند چاقی، دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا دارد.