متخصص طب ایرانی عنوان کرد؛ تغذیه فصل بهار چگونه باشد
|به گزارش یسکافه، یک متخصص طب ایرانی، در مورد تغذیه در فصل بهار، توضیحاتی عرضه داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، علیرضا عباسیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مورد که فصل بهار گرم و تر است، عنوان کرد: رعایت برخی نکات در فصل بهار برای همه مردم با هر مزاجی خوب است همچون این که در این فصل مصرف برخی غذاها مثل شیرینی ها، گوشت ها، غذاهای حاوی ادویه جات نظیر غذاهای تند باید کاهش پیدا کند. وی افزود: در این فصل هوا گرم تر می شود و رطوبت هوا افزوده می شود و بنابراین افرادی که مزاج گرم و تر دارند، حالشان بدتر می شود و بعنوان مثال نوجوان ها و جوان ها امکان دارد گرفتار جوش های صورت شوند و عارضه هایی نظیر کهیرهای پوستی، آلرژی و حساسیت، خارش انتهای حلق، آبریزش از بینی، آبریزش از چشم، عطسه، حالت زکام و…، افزایش یابد که این حالت ها بیشتر در ارتباط با مزاج گرم و تر است. به این اشخاص علاوه همه دستوراتی که برای سایر افراد مطرح است؛ عدم مصرف گوشت ها بخصوص گوشت قرمز، غذاهای تند و شیرینی جات سفارش می شود. همینطور مناسب می باشد که افراد دارای مزاج گرم و تر از عطرهای خنک استفاده نمایند و یا همچون گذشته عطر نیلوفر یا گلاب را مصرف کنند و این افراد نباید عطرهایی که خیلی بوهای تند و تیزی دارند مثل مشک یا عطرهای شیرین استفاده نمایند. این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: در هم خوری ها را باید کاهش داد. مصرف اغذیه های خشک نسبت به آنهایی که چرب هستند، برتری دارد و در مورد شیرینی ها سفارش می نماییم شیرینی تر استفاده نکنند و بیشتر از شیرینی نخودچی و شیرینی برنجی استفاده شود؛ در مورد میوه ها هم سفارش می نماییم که در هم خوری میوه انجام نشود و افراد از یک مدل میوه استفاده نمایند. مثلا امروز سیب مصرف کنند فردا خیار و پس فردا نارنگی یا پرتقال بخورند. البته یک قاعده کلی هم وجود دارد که در هر فصلی میوه آن فصل باید خورده شود. یعنی خوب است که ما در فصل بهار میوه هایی که مخصوص فصل بهار است را میل بکنیم. مثلا پرتقال یا نارنگی میوه های فصل زمستان است و بهتر است در همان فصل استفاده شوند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این که در این فصل باید بیشتر غذاهایی که ساده هستند میل شوند و بهتر است اجزای غذا کم باشد، عنوان کرد: در گذشته ما ایرانیان غذاهایی داشتیم که بسیار ساده بودند و اجزایش کم بود. مثلا انواع املت، تخم مرغ، خاگینه ها، هویج یا بادمجان یا کشک که یک غذای خیلی خوب است و در این فصل به شکل کله جوش استفاده می شود. همینطور مواد غذایی نظیر سوپ جو، آش جو و نان جو غذاهای خیلی ایده آلی برای این فصل هستند و حبوباتی که کمی خنک تر است مثل عدس یا ماش برای این فصل مناسب تر هستند. وی ادامه داد: در کنار این دستورات کلی دستوراتی داریم که برای همه فصول است اما برای این فصل بیشتر است و برای مثال غذاهایی که رنگ ها و طعم های مصنوعی دارند مثلا شیرینی هایی که رنگ های خیلی خاص نظیر قرمز، سبز تند، نقره ای و طلایی دارند، برای بدن مضر هستند و همینطور آدامس ها و تنقلاتی که رنگ های زیاد و طعم های خیلی خاص دارند هم برای همه فصول خوب نیست و در فصل بهار از آنجاییکه بدن خیلی حساس تر است، ویژه تر مضر هستند. عباسیان بیان نمود: در بین آجیل ها ما بیشتر فندق و بادام و تا حدودی پسته را سفارش می نماییم و همینطور مصرف تخم کدو، آفتاب گردان، تخمه ژاپنی و تخم هندوانه هم خوب است اما گردو امکان دارد افراد را تا یک حدودی اذیت کند و بعلاوه بادام زمینی یا بادام هندی هم به علت گرمی و خاصیت آلرژنی که دارند می توانند تا حدودی برای بدن هایی که ضعیف تر هستند، اذیت کننده باشند. حالا اگر این ترکیبات با هم مخلوط شوند باز اذیتش بیشتر می شود و برای مثال مصرف انواع باقلواها چون معمولا تنوعی از این آجیل ها را دارند و به آنها انواع شیرین کننده ها و گاهی مواد نگه دارنده می زنند امکان دارد اذیت کننده باشند. این متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به این که در بین آجیل ها هر روز یک مدل آجیل را بخورید و برای مثال یک روز تخمه کدو میل کنید و روز بعد چند بادام، خاطرنشان کرد: فاصله گذاری بین مواد غذایی مهم می باشد و بلافاصله پس از مصرف یک سری آجیل و شیرینی غذا خورده نشود. یک مقدار گرسنه بودن سفارش می شود و بهتر است همیشه سیر از سر سفره بلند نشویم و هنگام بلند شدن از سر سفره یک مقدار گرسنه باشیم.