مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان کرد؛ خواص ضد سرطانی شلغم را جدی بگیرید
|یسکافه: به گزارش یسکافه، مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، شلغم را یک سبزی بسیار مغذی با خواص ضدمیکروبی، ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و…، دانست که مصرف آن در زمستان بسیار مفید می باشد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، مینا کاویانی، ضمن اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، اظهار داشت: شلغم در دسته سبزی های خیلی کم کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همینطور منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین های محلول در آب است و با خاصیت آنتی اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه ساز بیماری هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، سبب تقویت ایمنی بدن هم می شود. به قول کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی گرم ویتامین C دارد که می تواند تقریبا یک سوم نیاز روزانه بدن شخص را تأمین کند. وی تصریح کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همینطور مقداری ویتامین های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است. کاویانی ضمن اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی اظهار داشت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه ای ۳۰ میلی گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی گرم پتاسیم وجود دارد که می تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همینطور شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان نمود که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری ها را مهار می کند و بنابراین است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علایم عفونت های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می شده است. کاویانی تصریح کرد: برگ های سبز شلغم هم از ارزش غذایی زیادی برخوردار می باشند. به این مفهوم که برگ های سبز شلغم سرشار از ویتامین های K، C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند. به نقل از ایشان، ریشه و برگ های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می شود. کاویانی ضمن اشاره به این که اسیداگزالیک قابلیت تبدیل شدن به بلور و ایجاد سنگ های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تصریح کرد: افراد دارای کلیه سنگ ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد سفارش می شود همراه با مصرف این سبزی ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.