محققان می گویند؛ رژیم غذایی مدیترانه ای باعث کاهش عوارض حاملگی می شود
|به گزارش یسکافه، رژیم غذایی مدیترانه ای فواید زیادی برای سلامتی دارد و تحقیقات جدید نشان داده است که امکان دارد عوارض دوران حاملگی را کم کند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، به قول محققان، خانمهایی که به رژیم غذایی مدیترانه ای پایبند بودند، به صورت کلی ۲۱ درصد با کاهش خطر ابتلاء به پره اکلامپسی (فشارخون بارداری)، دیابت بارداری، زایمان زودرس، تولد نوزاد کم وزن و مرده زایی روبرو بودند.
دکتر «ناتالی بلو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه قلب اسمیت لس آنجلس، اظهار داشت: «عوارض نامطلوب حاملگی می تواند عواقب جدی برای مادر و نوزاد داشته باشد.»
وی در ادامه اضافه کرد: «در حالی که ما هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز داریم، به نظر می آید که اتخاذ یک رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند یک رویکرد سبک زندگی مهم برای پیشگیری از این نتایج نامطلوب باشد.»
رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از سبزیجات، میوه ها، آجیل، غلات کامل، حبوبات و ماهی است، در حالیکه مقدار گوشت قرمز و فرآوری شده در آن کم است.
بلو اظهار داشت: «این رژیم با فشار خون پایین تر و سطح گلوکز مطلوب تر همراه می باشد، ازاین رو باعث میزان قند پایین تر و مقاومت به انسولین کمتر می شود».
برای این مطالعه، بلو و همکارانش اطلاعاتی را در مورد نزدیک به ۷۸۰۰ زن که در یک مطالعه بزرگ در ارتباط با زنان آبستن شرکت کرده بودند، جمع آوری کردند. این زنان که همگی نخستین نوزاد خویش را به دنیا می آوردند، پرسشنامه ای را در مورد رژیم غذایی خود در سه ماهه اول حاملگی تکمیل کردند.
به طور خاص، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند، خطر ابتلاء به پره اکلامپسی در آنها ۲۸ درصد کمتر بود، در حالیکه خطر ابتلاء به دیابت حاملگی تا ۳۷ درصد کمتر بود.
پره اکلامپسی، فشار خون خطرناک در دوران بارداری، بر قلب مادر فشار وارد می نماید. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که اگر این عارضه درمان نشود، می تواند عوارضی مانند ضعیف شدن عملکرد کلیه و کبد و کاهش خون رسانی به جنین ایجاد نماید.
به گفته بلو، در کمال تعجب، ارتباط بین فواید رژیم مدیترانه ای و کاهش خطر عوارض حاملگی در بین زنان ۳۵ ساله و بالاتر قوی تر بود.
وی تصریح کرد: به صورت کلی، خطر ابتلاء به پره اکلامپسی در زنان بالای ۳۵ سال بیشتر است.
به گفته محققان، این نوع الگوی غذایی به علت ترکیبات متنوع موجود در گیاهان مانند فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و مواد شیمیایی گیاهی به ارتقای سلامت و کاهش خطر بیماری های مزمن کمک می نماید.