محققان برزیلی هشدار می دهند؛ مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده به مغز صدمه می رساند

به گزارش یسکافه، به قول محققان، چیپس، پیتزا، و کلوچه ها خوشمزه هستند، اما رژیم غذایی مملو از غذاهای فوق فرآوری شده مانند اینها امکان دارد در مبتلا شدن به زوال مغز دخیل باشند.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، غذاهای فوق فرآوری شده دارای مقدار زیادی مواد افزودنی و ناسالم مانند شکر، نمک، چربی، رنگ های مصنوعی و مواد نگهدارنده هستند. بعنوان مثال میتوان به وعده های غذایی منجمد، نوشابه ها، هات داگ و غذاهای سرد، فست فود، کلوچه های بسته بندی شده، کیک ها و تنقلات شور اشاره نمود.
این غذاها با افزایش ریسک بیماری قلبی، سندرم متابولیک و چاقی مرتبط هستند.
اکنون، دانشمندان در برزیل آنها را با خطر بیشتر کاهش قدرت مغز مرتبط کرده اند.
«ناتالیا گومز گونکالز»، محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه سائوپائولو، می گوید: «زوال شناختی می تواند نتیجه ضایعات رگ های ریز در مغز، کاهش حجم مغز یا حتی التهاب سیستمیک ناشی از مصرف غذاهای فوق العاده فرآوری شده باشد».
گونکالز اظهار داشت: «انتخاب رژیم غذایی یک روش قدرتمند جهت کمک به عملکرد سالم مغز است.»
وی اظهار داشت: «میانسالی دوره مهمی از زندگی برای اتخاذ اقدامات پیشگیرانه از راه تغییرات شیوه زندگی است، چونکه انتخاب هایی که در این سن انجام می دهیم بر سال های بعدتر ما تاثیر می گذارد.»
وی در ادامه اضافه کرد: «این بدان معنا نیست که حتی اگر افراد مسن شیوه زندگی سالم تری را اتخاذ کنند، نتیجه نمی گیرند.»
برای این مطالعه، محققان داده های در ارتباط با حدود ۱۱۰۰۰ زن و مرد را با میانگین سنی ۵۲ سال جمع آوری کردند.
گونکالز اظهار داشت: «در طول یک دوره پیگیری متوسط هشت ساله، شرکت کنندگانی که بیشتر از ۲۰ درصد از کالری های روزانه شأن را از غذاهای فوق فرآوری شده دریافت می کردند، ۲۸ درصد زوال شناختی کلی شأن سریع تر بود و کاهش عملکرد اجرایی شأن هم ۲۵ درصد سریع تر بود. این ارتباط برای بزرگسالان ۳۵ تا ۵۹ ساله در مقایسه با بزرگسالان مسن تر از ۵۹ سال قوی تر بود.»
به گفته گونکالز، «عملکرد اجرایی در ارتباط با توانایی ما در برنامه ریزی و اجرای اهداف است و شناخت کلی تلفیقی از همه حوزه های شناختی همچون عملکرد اجرایی، تسلط کلامی و حافظه است. ازاین رو کاهش عملکرد شناختی می تواند در کارهای روزمره ما اختلال ایجاد نماید.»
برای تأیید این که آیا مصرف زیاد غذاهای فوق العاده فراوری شده واقعاً به صورت مستقیم به مغز صدمه می رساند، مطالعه بیشتری لازم است.

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.