یافته محققان آلمانی؛ مصرف انار در مقابله با سرطان روده بزرگ موثر است

یسکافه: نتایج یک پژوهش روی موش ها نشان میدهد که محصول جانبی به دست آمده از هضم انار ممکنست به مبارزه با سرطان کولورکتال (روده بزرگ) کمک نماید.

به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، پژوهشگران اثرات متابولیتی به نام یورولیتین A (UA) را بر روی سرطان کولورکتال بررسی کردند. UA نتیجه متابولیسم باکتری های روده نوعی پلی فنول موجود در انار است.
آنها دریافتند که در مدل موش های آزمایشگاهی، این متابولیت رشد تومور را محدود می کند و با ایمونوتراپی بصورت هم افزایی عمل می کند.
محققان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای درک بهتر مکانیسم های زیربنایی و مشاهده این که آیا یافته ها می توانند در انسان تکرار شوند یا خیر، مورد نیاز است.
سرطان کولورکتال سومین سرطان شایع در جهان است. مطالعات اخیر نشان میدهد که اشکال غلیظ یورولیتین A، محصول طبیعی هضم انار، موجب میتوفاژی (تجزیه میتوکندری) می شود. این روند به نوبه خود، موجب ایجاد میتوکندری جدید می شود و ابتلاء به بیماریهای در رابطه با افزایش سن را کم می کند.
مطالعات دیگر نشان داده اند که UA دارای اثرات تعدیل کننده ایمنی در سلول ها است که التهاب را در کنار سلول هایی که عملکرد ایمنی را تقویت می کنند، کم می کند.
مطالعه بیشتر در مورد اثرات UA بر عملکرد سیستم ایمنی می تواند منجر به توسعه درمان های ضد تومور شود.
دکتر «دومینیک دنک»، پزشک بیمارستان دانشگاه فرانکفورت در آلمان و نویسنده ارشد این مطالعه، اظهار داشت: «یافته های ما هیجان انگیز هستند، برای اینکه تمرکز ما بر روی سلول تومور نیست، بلکه بر سیستم ایمنی، دفاع طبیعی در مقابل سرطان است.»
وی در ادامه می افزاید: «این شیوه درمان در ترکیب با ایمونوتراپی های موجود، فرصت های معناداری را برای کاربرد بیشتر در کلینیک فراهم می آورد. ما امیدواریم که بتوانیم از این پروسه برای بهبود پایدار درمان سرطان کولورکتال و همین طور سایر سرطان ها استفاده نمائیم.»
یورولیتین A، متابولیت الاژیتانین (نوعی پلی فنول) است. پلی فنول ها دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
الاژیتانین ها عمدتا در انار و همین طور توت فرنگی، تمشک و مغزیجات آجیلی، خصوصاً در گردو، یافت می شوند.
به گفته پژوهشگران، الاژیتانین ها توسط باکتری های روده به UA تبدیل می شوند. بنابراین، فرد باید یک میکروبیوم روده سالم و متنوع داشته باشد تا امکان انجام این تبدیل برقرار شود.
برای این مطالعه، پژوهشگران به موش های مبتلا به سرطان کولورکتال به مدت ۱۸ هفته یک رژیم غذایی حاوی UA یا رژیم غذایی کنترلی دادند.
در پایان، آنها دریافتند موش هایی که از رژیم غذایی UA استفاده می کردند، کاهش قابل توجهی در بروز و اندازه تومور، در کنار سطح بالاتری از سلول های T در پوشش داخلی روده بزرگ نشان دادند.
این مطالعه نشان میدهد که فراتر از خواص ضد التهابی عمومی مورد انتظار از UA، ممکنست به تعدیل ایمنی بیشتر اجازه دهد تا بدن بتواند رشد اولیه تومور در دستگاه گوارش را شناسایی و مدیریت کند، مانند آنچه در سرطان کولورکتال دیده می شود.
در آزمایش های دیگر، پژوهشگران دریافتند که UA ممکنست اثربخشی درمان با سلول های CAR-T، ایمونوتراپی جدید امیدوارکننده برای درمان سرطان کولورکتال، را افزایش دهد.

خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع:

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.