بهترین روش نگهداری از پیاز برای حفظ ارزش غذایی آن
|به گزارش یسکافه، پیاز همچون سبزیجاتی است که مملوء از مواد مغذی است و منبع غنی از ویتامین C، ترکیب های سولفوریک و فلاونوئیدها به حساب می آیند.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا، به قول متخصصان آمریکایی نوعی از فلاونوئید در پیاز وجود دارد که همچون آنتی اکسیدان عمل کرده و با جلوگیری از خطر مبتلا شدن به سرطان مرتبط می باشد.
پیاز سرشار از آنتی اکسیدان است و مصرف آن به شکل خام یا پخته برای سلامتی مفید می باشد که استفاده از آن به سلامت قلب و سیستم ایمنی و همینطور جلوگیری از سرطان کمک می نماید. همینطور فیبر موجود در پیاز در سلامت دستگاه گوارش و هضم بهتر غذا موثر است.
در خیلی از کشورهای دنیا، پیاز پای ثابت آشپزی است و ارزش غذایی بالای آنرا نمی توان نادیده گرفت.
با این وجود هرچه از فصل پیازهای تروتازه می گذرد، نگه داشتن این گیاه حساس در آشپزخانه سخت تر می شود چونکه مواد موجود در پیاز امکان دارد نشاسته آنرا به شکر تبدیل کنند و سبب شوند که بگندد.
شاید فکر کنید برای نگهداری طولانی تر پیاز به حالت تازه و با طراوت باید آنرا در یخچال نگه داشت اما آیا این واقعا فکر خوبی است؟
پیاز برای تهیه انواع غذاها از سوپ ها و خورشت ها گرفته تا سس های خانگی و همینطور سالادها و ساندویچ ها مهم می باشد. بنابراین و از آنجائیکه پیاز می تواند ماه ها تازه بماند، میتوان مقداری پیاز در آشپزخانه ذخیره کرد تا در هنگام لزوم، آنرا در تهیه انواع غذا به کار برد. اما نحوه نگهداری است که می تواند طعم سبزیجات را حفظ کند.
بهترین راه نگه داشتن پیاز
پیاز کلا آب وهوای خشک و دمای خنک را ترجیح می دهد. حفظ شرایط نگهداری بهینه، عمر مفید پیاز را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد. پس قانون اول این است: پیاز را در جای خشک و خنک نگه دارید.
دمای ایده آل برای انبار کردن پیاز حدود ۷ تا ۱۳ درجه سانتی گراد است. پس جای خشک و خنک مانند انبار یا زیرزمین برای نگه داشتن آن جای مناسبی است. در عین حال، میتوان آنرا در یخچال هم نگه داشت اما نه هر جای یخچال که خالی بود.
اهمیت کاهش رطوبت
پیاز را باید پیش از نگهداری از کیسه پلاستیکی خارج کرد و از محصولاتی که رطوبت پس می دهند، مانند سیب زمینی، دور نگه داشت. اگر پیاز کامل را در یک کیسه مواد غذایی بدون گردش هوا نگه دارید، این امر با حفظ رطوبت داخلی و تشویق به رشد میکروب های فاسدکننده ای مانند کپک، ماندگاری آنرا می کاهد.
رطوبت بالا همینطور می تواند به جوانه زدن پیاز منجر شود. ازاین رو آنها را در پارچه توری یا سبد نگه دارید.
پیازها را دور از نور نگه دارید
علاوه بر یافتن محلی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب برای پیاز، باید آنرا از نور مستقیم خورشید هم دور نگه داشت.
نحوه نگهداری از پیاز خرد شده در یخچال
اگر مقدار زیادی پیاز در آستانه خراب شدن دارید، شاید بخواهید آنها را خرد کنید و برای مصرف روزهای بعد نگه دارید. برخلاف پیازهای دست نخورده، پیاز خردشده بهتر است در یخچال در یک کیسه پلاستیکی محفوظ یا ظرف دربسته نگهداری شود.
به یاد داشته باشید اگر سیب، گلابی یا کرفس در نزدیکی پیاز نگهداری شوند، بوی همدیگر را جذب خواهند کرد.
می توانیم پیاز را منجمد کنیم؟
ترجیحا پیاز را منجمد نکنید؛ چون انجماد بافت پیاز را تغییر می دهد. اما در صورت لزوم سفارش می شود بعد از یخ زدایی پیازهای منجمدشده، از آنها برای پختن غذا استفاده کنید و خوردن آنها به صورت خام در سالاد یا ساندویچ را فراموش کنید.
ماندگاری پیاز چقدر است؟
مدت زمان ماندگاری پیاز به محل نگهداری آن بستگی دارد.
پیاز پوست کنده در یخچال، ۱۰ تا ۱۴ روز و پیاز خردشده ۷ تا ۱۰ روز خوب می ماند. باآنکه یخچال بهترین مکان برای نگهداری پیاز کامل نیست، آنها در یخچال معمولاً دو ماه دوام خواهند آورد.
پیاز کامل اگر در محیطی خنک با تهویه مناسب و خشک نگهداری شود، ماندگاری آن می تواند سه یا حتی شش ماه ادامه داشته باشد مشروط بر این که خود پیاز خشک، سفت با پوست سالم و بدون جوانه باشد.
به گزارش هلت لاین، در صورت نگهداری در فریزر در دمای صفر یا زیر صفر، پیاز منجمد باید ظرف هشت ماه مصرف شود.