یافته محققان برزیلی؛ شیر مادر در درمان کووید ۱۹ موثر است
|تیمی از دانشمندان برزیلی از شیر مادر برای درمان یک زن مبتلا به کووید 19 که به مدت چهار ماه بطور مداوم آزمایشش مثبت بود، استفاده کردند.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، این یک واقعیت شناخته شده است که شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان تازه متولد شده است. حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودک و همین طور آنتی بادی هایی است که از آنها در مقابل عفونت ها و بیماریها محافظت می کند. حالا، دانشمندان برای درمان بیماران کووید ۱۹ به شیر مادر روی آورده اند.
در برزیل، تیمی از دانشمندان از شیر مادر برای درمان یک زن مبتلا به کووید ۱۹ که به مدت چهار ماه بطور مداوم آزمایشش مثبت بود، استفاده کردند. این زن از یک بیماری ژنتیکی نادر رنج می برد که موجب می شود سیستم ایمنی بدن او قادر به مبارزه با ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا نباشد. وی در مارس ۲۰۲۱ مبتلا به کووید ۱۹ شد و به مدت ۱۲۴ روز آزمایش RT-PCR مثبت بود.
سپس، تیم پژوهشگران از دانشگاه کامپیناس در سائوپائولو، به او سفارش کردند که هر سه ساعت به مدت یک هفته ۳۰ میلی لیتر شیر مادر بخورد. در عرض یک هفته، سطح ایمنی او بهبود یافت و آزمایش کووید ۱۹ او منفی شد. شیر مادری که او مصرف کرد توسط زنی اهدا شد که مقابل کروناویروس واکسینه شده بود.
به گفته دانشمندان، سیستم ایمنی انسان و سایر پستانداران بطور معمول پنج نوع آنتی بادی ایمونوگلوبولین تولید می کند: IgM، IgG، IgA، IgE و IgD. از این میان، IgA آنتی بادی اصلی است که ویروس ها و سایر پاتوژن ها را خنثی می کند در صورتیکه IgG مسئول شناسایی و خنثی کردن آنتی ژن هایی است که ارگانیسم قبلاً با آنها تماس داشته است.
با این حال، افراد مبتلا به سندرم های اختلال تنظیم ایمنی دارای کمبود IgE، تولید خیلی کم IgG و در بعضی موارد، فقدان کامل IgA هستند.
آنتی بادی IgA در شیر مادر و همین طور ترشحات تنفسی و گوارشی وجود دارد، در صورتیکه IgG به وفور در خون وجود دارد.
برای درمان این زن دارای نقص ایمنی مبتلا به کووید ۱۹، تیم تحقیق یک درمان تجربی با بهره گیری از شیر مادر را برای افزایش سطح IgA او امتحان کرد. و این درمان اثر کرد!
با توجه به ضعف ایمنی وی، این زن عمداً در خانه تحت درمان قرار گرفت تا از عفونت باکتریایی مربوط به بیمارستان جلوگیری شود. در دو هفته اول ابتلاء به کووید، بیمار تب، بی اشتهایی، سرفه و ضعف داشت. اما حتی پس از دو ماه، وضعیت او بهتر نشد. در این زمان بود که پژوهشگران تصمیم گرفتند او را با پلاسما درمانی درمان کنند که شامل تزریق IgG و سایر آنتی بادی های تولید شده توسط افرادی است که از کووید بهبود یافته اند.
در حالی که علایم او بعد از درمان پلاسما بهبود یافت، آزمایش او همچنان مثبت بود. او همین طور علایم خفیفی همچون ضعف عضلانی داشت.
سپس، تیم تحقیق تصمیم گرفت از شیر مادر برای افزایش سطح IgA او استفاده نماید. آنها خاطرنشان کردند که آزمایش آنها برمبنای مقاله ای است که نشان میدهد زنان شیرده واکسینه شده با واکسن کووید ۱۹، شیری با مقدار مناسب IgA تولید می کنند.
از بیمار خواسته شد که شیر را بصورت خوراکی بخورد و برای چند دقیقه با فاصله سه ساعت بین دوزها، به جز در شب، آنرا در دهان خود نگه دارد.
متخصصان توضیح دادند که IgA به پاتوژن ها در سراسر دستگاه گوارش می چسبد و مطمئن می شود که هر آنچه نامناسب است از مدفوع دفع می شود.
محققان اعلام نمودند تست زن بعد از یک هفته و دو بار در فواصل ۱۰ روزه منفی بود.