محققان پی بردند؛ مصرف کم قهوه در حاملگی بی خطر است
|یسکافه: پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند دریافته اند که نوشیدن روزانه قهوه، هیچ خطری برای حاملگی ندارد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران از ژنتیک برای تحلیل و بررسی تأثیر نوشیدن قهوه استفاده کردند و یافته های آنها نشان میدهد مصرف محدود قهوه در دوران حاملگی خطر سقط جنین، مرده زایی یا زایمان زودرس را افزایش نمی دهد.
دکتر «گان هلن مون»، سرپرست تیم تحقیق، اظهار داشت: «دستورالعمل های فعلی سازمان جهانی بهداشت می گوید زنان حامله باید کمتر از ۳۰۰ میلی گرم کافئین یا دو تا سه فنجان در روز قهوه بنوشند.»
وی اضافه کرد: «ما می خواستیم بفهمیم که آیا قهوه به تنهایی خطر نتایج نامطلوب حاملگی را بیشتر می کند یا خیر، و مطالعات نشان می دهد که اینطور نیست.»
محققان از روشی به نام تصادفی سازی مندلی استفاده کردند که از هشت نوع ژنتیکی استفاده می کرد تا رفتار نوشیدن قهوه زنان حامله را پیش بینی نماید و بررسی کردند که آیا اینگونه ها با نتایج زایمان نیز مرتبط هستند یا خیر.
مون اظهار داشت: «از آنجا که ما نمی توانیم از زنان بخواهیم مقادیر مشخص شده قهوه را در دوران حاملگی خود بنوشند، از آنالیزهای ژنتیکی برای تقلید از یک کارآزمایی کنترل تصادفی استفاده کردیم.»
تجزیه و تحلیل ژنتیکی نشان داد که خطر سقط جنین، مرده زایی یا زایمان زودرس برای بانوانی که قهوه می نوشند، وجود ندارد.
دکتر مون می گوید: «وقتی صحبت از رژیم غذایی در دوران حاملگی به میان می آید، به طور معمول به زنان سفارش می شود که از مصرف قهوه صرف نظر کنند، اما این مطالعه نشان میدهد که آنها همچنان می توانند بدون نگرانی از افزایش ریسک این نتایج حاملگی از قهوه لذت ببرند.»
محققان تاکید می کنند که این مطالعه فقط به تعدادی از نتایج نامطلوب حاملگی توجه کرده است و ممکنست مصرف کافئین بر دیگر جنبه های مهم رشد جنین تأثیر بگذارد.
دکتر مون اظهار داشت: «به همین دلیل مصرف زیاد قهوه در دوران حاملگی را سفارش نمی نماییم، بلکه مصرف کم یا متوسط قهوه را سفارش می نماییم.»
منبع: یسکافه