رئیس اداره نظارت فرآورده های طبیعی سازمان غذا و دارو تاکید کرد؛ بازرسی از شرکتهای پخش مکمل و شیرخشک رژیمی
|به گزارش یسکافه رئیس اداره نظارت و ارزیابی بر فرآورده های طبیعی و مکمل سازمان غذا و دارو، از بازرسی و پایش واحدهای تولیدی و شرکتهای پخش و کیفیت فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل، شیرخشک رژیمی اطلاع داد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، سمانه سمیعی اظهار نمود: به منظور نظارت بر فرآورده های طبیعی سنتی، مکمل، شیرخشک رژیمی و غذای ویژه چک فهرست بازرسی در سال ۱۳۹۹ از واحدهای تولیدکننده این فرآورده ها مطابق با الزامات استاندارد بین المللی تدوین و ابلاغ گردیده است. وی ضمن اشاره به بازرسی ادواری از واحدهای تولیدی، شرکتهای پخش، داروخانه ها، عطاری ها و باشگاه های ورزشی، اضافه کرد: اجرای این بازرسی ها توسط ۶۵ دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است و به موازات آن بازرسی های سرزده و ضربتی از واحدهای تولیدی و انبار شرکتهای پخش، به صورت همزمان در سرتاسر کشور انجام می گیرد. سمیعی تصریح کرد: با عنایت به شیوع بیماری کووید ۱۹ و محدودیت های بازرسی حضوری در واحدهای تولیدی، بازرسی ها به صورت آنلاین و با حضور بازرسین معاونت های غذا و دارو تابعه در محل انجام می گیرد که نقش بسزایی در این دوره برای کنترل و نظارت بر واحدهای تولیدی داشته است. به نقل از ایشان، بازرسی نظارتی در سطح عرضه با امکان بررسی اصالت کالا با استفاده از بارکدهای دوبعدی (زرد رنگ) یا امکان ارسال پیامک قسمت قابل خراش برچسب اصالت به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ برای عموم نظر به ۱۰۰ در درصد شدن برچسب گذاری فرآورده های تحت نظارت این اداره کل، مصرف کنندگان می توانند صحت اصالت کالا را بررسی کرده و از این طریق از اصیل بودن و مصرف فرآورده اطمینان حاصل کنند. بدین منظور و برای کنترل اصالت سنجی بیشتر فراورده های تحت نظارت از نظر مندرجات بسته بندی و شناسه گذاری کالا در سال ۱۴۰۰ هم بازرسی به صورت منظم و ماهیانه در سطح عرضه توسط بازرسین معاونت های غذا و دارو سراسر کشور در حال انجام می باشد. رئیس اداره نظارت و ارزیابی در فراورده های طبیعی، سنتی، مکمل، شیرخشک رژیمی و غذای ویژه با اشاره به اینکه پایش کیفیت فرآورده های ساخته شده، بعد از ورود به بازار یکی از طریق کارهای مؤثر ایجاد رضایتمندی مصرف کنندگان نهایی است، خاطرنشان کرد: نظارت بر فراورده های تحت نظارت این اداره کل علاوه بر نظارت بر برچسب اصالت کالا و مندرجات بسته بندی، به صورت نظارت و کنترل در غالب طرح بازرسی، نمونه برداری و تجزیه و تحلیل نتایج آزمون در بازه زمانی مشخص در سطح عرضه (PMQC) هر ساله در کل کشور انجام می شود. وی ضمن اشاره به گزارش های مستند در خصوص شکایت از فرآورده و وجود گزارش هایی در خصوص بروز عوارض ناخواسته دارویی غیر متعارف اظهار داشت: تعیین نوع نمونه برای انجام طرح (PMQC) با عنایت به مدت اعتبار مجوز تولید ثبت شده در سامانه TTAC سازمان غذا و دارو و همینطور سابقه تولید، بالا بودن احتمال خطر در مصرف فرآورده، آلاینده های مایکوتوکسین و فلزات سنگین، شکایات واصله از مصرف کننده و یا معاونت های غذا و دارو تابعه، گزارشات دفتر نظارت و پایش فرآورده های سلامت، گروه هدف مصرف کننده فرآورده از عواملی هستند که در انتخاب محصولات برای مطالعات بعد از ورود به بازار نقش دارند. به نقل از ایشان، با تاکید بر بازرسی های مبتنی بر ریسک، نظارت بیشتر، بهبود فرایندهای اجرایی و برنامه ریزی در این خصوص و همینطور برخورد قانونی با متخلفین، این اداره کل تلاش در بهبود کیفیت فراورده های تولیدی تحت نظارت در واحدهای تولیدی با رعایت زیرساخت های اصولی بر مبنای شرایط خوب ساخت و همسو شدن با استانداردهای بین المللی را دارد.