محققان پی بردند؛ ارتباط مصرف غلات کامل با اندازه فشارخون و دور کمر
|یسکافه: نتایج مطالعات نشان داد بزرگسالان، میانسال و افراد مسن که روزانه حداقل سه وعده غلات کامل مصرف می کنند، افزایش کمتری در اندازه کمر، فشار خون و سطح قند خون آنها مشاهده شد.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، نتایج مطالعه پژوهشگران دانشگاه تافتس نشان میدهد بزرگسالان میانسال تا مسنی که وعده های بیشتری از غلات کامل می خورند، در مقایسه با افرادی که کمتر غلات در وعده های غذایی شأن دارند، با افزایش سن، با احتمال کمتر افزایش در اندازه دور کمر، فشار خون و قند خون مواجهند. هر سه این موارد با افزایش ریسک بیماری قلبی در ارتباط هستند.
محققان در این مطالعه به بررسی این مساله پرداختند که چگونه مصرف غلات کامل و تصفیه شده بر روی پنج عامل خطر بیماری قلبی تأثیر می گذارد: اندازه دور کمر، فشار خون، قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول خوب HDL.
تیم تحقیقاتی تغییرات پنج فاکتور خطر را در فواصل چهار ساله در چهار دسته گزارش مصرف غلات کامل، از کمتر از نیم وعده در روز تا سه وعده یا بیشتر در روز مقایسه کردند.
طبق دستورالعمل های رژیم غذایی سال ۲۰۲۰-۲۰۲۵، مقدار سفارش شده غلات کامل سه وعده یا بیشتر در روز است. بعنوان نمونه یک وعده، یک تکه نان حاوی غلات کامل، نصف فنجان غلات بلغور جو دوسر یا نصف فنجان برنج قهوه ای است.
نتایج برای هر بازه چهارساله به شرح زیر است:
اندازه دور کمر بطور متوسط بیش از ۲.۵ سانتیمتر در شرکت کنندگان با مصرف کمتر غلات کامل افزایش پیدا کرد، در مقابل حدود ۱.۲۷ سانتیمتر در شرکت کنندگان با مصرف بیشتر غلات افزایش داشت.
حتی بعد از محاسبه تغییرات در اندازه دور کمر، افزایش متوسط سطح قند خون و فشار خون سیستولیک در افراد کم مصرف در مقایسه با شرکت کنندگان با مصرف زیاد بیشتر بود.
محققان همین طور پنج عامل خطر را در چهار گروه مصرف غلات تصفیه شده مورد مطالعه قرار دادند، که از کمتر از دو وعده در روز تا بیش از چهار وعده در روز بود. نتایج نشان داد مصرف کمتر غلات تصفیه شده منجر به میانگین افزایش کمتر در اندازه دور کمر و میانگین کاهش بیشتر سطح تری گلیسیرید برای هر دوره چهار ساله شد.
«نیکولا مک کیون»، سرپرست تیم تحقیق در این زمینه می گوید: «یافته های ما نشان میدهد که خوردن غذاهای غلات کامل به عنوان قسمتی از یک رژیم غذایی سالم علاوه بر این که به ما در کاهش یا حفظ وزن با افزایش سن کمک می نماید، فواید سلامتی نیز دارد. در حقیقت، این داده ها نشان میدهد افرادی که غلات کامل بیشتری می خورند بهتر قادر به حفظ قند خون و فشار خون به مرور زمان هستند. مدیریت این عوامل خطر با افزایش سن می تواند به محافظت در مقابل بیماریهای قلبی کمک نماید.»
به گفته پژوهشگران، دلیلهای مختلفی وجود دارد که ممکنست غلات سبوس دار برای کمک به افراد در حفظ اندازه دور کمر و کاهش افزایش در سایر عوامل خطر مؤثر باشد. وجود فیبر غذایی در غلات کامل می تواند اثر سیرکنندگی داشته باشد، و منیزیم، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها ممکنست در کاهش فشار خون نقش داشته باشند. فیبرهای محلول هم ممکنست تأثیر مفیدی در افزایش قند خون پس از غذا داشته باشند.
منبع: yescafe.ir