چند سفارش مهم بهداشتی در آستانه عید قربان
|از آنجایی که در صورت عدم رعایت سفارش های بهداشتی امکان انتقال 2 بیماری بالقوه خطرناک کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و سیاه زخم گوارشی از دام های آلوده به انسان وجود دارد؛ بدین سبب رعایت اصول بهداشتی در هنگام ذبح دام و مصرف گوشت آن از اهمیت بالایی برخوردارست.
به گزارش یسکافه به نقل از ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، با توجه به این که در فصل فعالیت کنه ها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) موضوعی جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که بوسیله گزش کنه به دام انتقال می یابد و اگر در ضمن زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و موجب بیماری می شود. بدین جهت توجه به نکات ذیل بسیار مهم است:
_ از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبخ و عرضه می شوند، خودداری شود.
_ دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام خریداری کنید، چونکه این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است.
_ در تمامی میادین مجاز عرضه دام، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و دام را قبل و بعداز ذبح بررسی و معاینه می کنند. تعدادی از انواع بیماری در دام ها علایم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آنها هستند.
_ ذبح دام را در کشتارگاه ها انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید، چونکه خونابه های جاری می تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماریهای منتقله از دام به انسان شود.
_ افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را پس از ذبح، ضدعفونی کنند، همین طور خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
_ گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی منجر به گلیکولیز شود. گلیکولیز نیز منجر به افزایش میزان اسیدیته و کاهش PH گوشت می شود که این پروسه موجب می شود چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود.
_ جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.
_ دامداران به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند.