از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت؛ راهنمای تغذیه در واکسیناسیون کرونا ابلاغ گردید
|یسکافه: معاون بهداشت وزارت بهداشت، در نامه ای به معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، راهنمای تغذیه در واکسیناسیون مقابل ویروس کرونا را ابلاغ نمود.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در این ابلاغیه با اشاره به تأثیرگذاری تغذیه در وضعیت مختلف سلامت و بیماری و همین طور شرایط جدید کشور در واکسیناسیون گروه های مختلف جامعه تاکید کرده است: راهنمای تغذیه در واکسیناسیون مقابل ویروس کرونا در سطوح مختلف ارائه خدمات سرپایی و مراکز واکسیناسیون تحت پوشش به اطلاع عموم مردم رسانده شود. این راهنما بمنظور کمک به بهبود شرایط هموطنان در کاهش برخی عوارض جانبی کوتاه مدت ناشی از واکسیناسیون و مقابله بهتر با این عوارض تهیه شده و در آن نکات تغذیه ای قبل و پس از واکسیناسیون کرونا تشریح شده است. در این راهنما بر لزوم آشنایی با مواد غذایی که به سلامت و افزایش کارایی سیستم ایمنی بدن در زمان واکسیناسیون کمک می نماید تاکید گردیده است تا بتوانید علایم و عوارض احتمالی ناشی از واکسیناسیون را به حداقل رسانده و سیستم ایمنی خودرا تقویت کنید. در قسمتی از راهنمای تغذیه در واکسیناسیون سفارش شده است: زمان واکسیناسیون نباید ناشتا باشید و لازم است صبحانه یا میان وعده ساده ای مصرف کنید و شب پیش از واکسیناسیون نیز غذای سبک مانند سوپ حاوی مرغ، سبزی های سبز تیره تازه (اسفناج، جعفری، کلم بروکلی) میل کنید. همین طور قبل و پس از واکسیناسیون مقدار زیادی آب و مایعات بنوشید، تامین آب بدن به میزان کافی قبل و پس از تزریق واکسن کووید ۱۹ بسیار مهم می باشد. برمبنای سفارش های ذکر شده در این راهنما رعایت طولانی مدت یک رژیم غذایی سالم، پاسخ ایمنی بدن را بهبود می بخشد و به ما کمک نماید تا علاوه بر مبارزه بهتر با عفونت ها، پاسخ ایمنی قوی تری به واکسیناسیون داشته باشیم. در ادامه این سفارش ها به مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها اشاره و تاکید شده است: مصرف روزانه ۵-۳ واحد از گروه سبزی ها و ۴-۲ واحد از گروه میوه ها، آنتی اکسیدان ها شامل روی، سلنیم، ویتامین A و ویتامین C را که برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی لازم هستند را تامین می کند. مصرف کافی سبزی، سالاد و میوه قبل و بعد از واکسیناسیون همراه با وعده های غذایی و در بین وعده ها سفارش می شود.
منبع: یسکافه