یک متخصص تغذیه عنوان کرد؛ دلیلهای شکست در کاهش وزن
|یک متخصص تغذیه اظهار داشت: از آنجائیکه شاخص BMI ارتباط مستقیمی با قد و وزن دارد، با کاهش وزن می توانید شاخص توده بدنی خودرا کاهش دهید.
به گزارش یسکافه به نقل از مهر، گلبن سهراب، با اشاره به این که bmi مخفف Body Mass Index به مدلول شاخص توده بدنی است اظهار نمود: BMI یک معیار برای سنجش و اندازه گیری چربی بدن برمبنای قد و وزن هر فرد است. وی ادامه داد: شاخص توده بدنی نشان دهنده میزان چربی بدن است، افراد با دانستن بی ام آی بدنشان می توانند ذهنیتی نسبی از وضعیت جسمی شأن به دست آورند و در صورت نیاز به درمان و حفظ سلامتی تصمیم بگیرند. گلبن با اشاره به نحوه محاسبه توده بدنی توضیح داد: محاسبه bmi یعنی وزن خودرا بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید، عددی که به دست می آید bmi نام دارد، بطور مثال شاخص توده بدنی فردی با قد ۱۷۰ سانتیمتر (۱.۷ متر) و وزن ۵۸ کیلوگرم، ۲۰ است. این متخصص تغذیه افزود: چنانچه BMIزیر ۱۸، ۵ باشد فرد باید با مراجعه به پزشک در مورد پایین بودن وزن خود مشورت کند و در صورتیکه مشکل خاصی وجود ندارد به کمک یک متخصص تغذیه وزن خودرا تا حد بازه ایده آل افزایش دهد. وی ادامه داد: اگر شاخص توده بدنی فردی کمتر از ۱۸.۵ باشد، شخص گرفتار کاهش وزن و چنانچه بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ باشد، شخص در بازه وزن سالم قرار دارد. گلبن افزود: چنانچه شاخص توده بدنی بین ۲۵ و ۲۹.۹ باشد شخص گرفتار اضافه وزن است. شاخص بین ۳۰ و ۳۴.۹ نیز بیان کننده این مساله است که شخص چاق و بالای ۳۵ نیز چاقی مفرط شمرده می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که خود چاقی نیز می تواند موجب بروز بیماری شود، اظهار داشت: در حقیقت چاقی حتی اگر خودش بیماری نباشد، در شکل گیری طیف وسیعی از بیماریها نقش پررنگی دارد. وی اشاره کرد: با چاق تر شدن، احتمال ابتلاء به برخی بیماریها نیز افزوده می شود، سکته و بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، دیابت، انواع سرطان ها، بیماری کیسه ی صفرا و سنگ صفرا و یا اختلال در خواب همچون بیماریهای در رابطه با چاقی هستند. این متخصص تغذیه با اشاره به روش های مختلف کاهش وزن افزود: فقط با غذا نخوردن به وزن ایده آل نمی رسیم، هم چنین رژیم غذایی باید از ویتامین ها و املاح غنی باشد تا بدن بتواند با توانمندی در کاهش وزن موفق شود. گلبن در ادامه اشاره کرد: در صورتیکه در رفتارهای تغذیه ای افراد تغییر ایجاد نشود نمی توان وزن را کاهش داد. وی با اعلان اینکه برای موفق شدن در کاهش وزن باید یک برنامه صحیح زیر نظر متخصص تغذیه داشت اظهار داشت: این برنامه باید شامل تعیین مقدار کاهش وزن مناسب در یک بازه زمان منطقی باشد در خیلی از موارد رژیم های سفت و سخت به علت فشار زیاد گرسنگی با شکست مواجه می شوند. استفاده از راه حل مناسب و پیروی از رژیم غذایی صحیح و در نهایت تغییر سبک زندگی یکی از مهم ترین سفارش های این متخصص تغذیه برای کاهش وزن بود. وی افزود: نداشتن صبر و حوصله کافی و عجله در کاهش وزن از عمده دلیلهای شکست در رژیم غذایی شمرده می شود، رژیم غذایی به مفهوم تغییر در عادات خوردن است که این تغییر بدون داشتن یک انگیزه قوی میسر نخواهد بود.